Novosti Sport Događanja

VAR ponovno pomogao Hajduku, Gorica i peti put zaredom poražena od Splićana

26.10.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice opet su poraženi od Hajduka, no, ovaj put Livaja nije zabio u 98. minuti, nego je dao dva komada u 3:1 slavlju Splićana, koje je opet obilježilo neuvjerljivo suđenje, uz intervencije iz VAR sobe...

Ponovno su utakmicu turopoljskog prvoligaša obilježile dvojbene sudačke odluke, a ključna je bila ona u 58. minuti, kad je Fran Jović dosudio kazneni udarac, a Livaja je ovaj put uspio s bijele točke svladati Banića, za razliku od nedavnog dvoboja u našem gradu.

Jović je prvo pustio igru, nakon što je Melnjak pao u kontaktu s Jovičićem, međutim, Ante Čuljak iz VAR sobe sugerirao je da je bilo prekršaja za kazneni udarac, a Jovičić je na kraju dobio i žuti karton!? Čak je 'bliže' penalu bilo igranje rukom Raspopovića u nastavku te akcije, prilikom vraćanja lopte Baniću, pa je stvarno neshvatljivo i pomalo nestvarno na koji način hrvatski 'dijeljitelji pravde' obavljaju svoj posao.

Gostovanje na Poljudu bila je prilika da igrači Gorice zaigraju bez pritiska i dodatno motivirani za sve ono što im se događa ove sezone, no, nije prošlo niti tri minute, a domaćin je imao prednost. Petljao je Jovičić u kaznenom prostoru, ostao je bez lopte, a Livaja je majstorski iskoristio poklon i efektno je prebacio Banića, koji nije imao nikakve šanse.

Zanimljivo kako Jovičić u ovom susretu nije bio kapetan, nego je traka bila oko rukava Jurice Pršira, koji je u ovom susretu doslovno i krvario za Goricu, nakon što mu je Livaja laktom ozlijedio glavu i za to dobio samo žuti karton.

Trener Angelovski iznenadio je i početnom postavom, u kojoj nije bilo inače standardnih Waguea, Steenvoordena i Vojtka, a u prvih 11 bili su desni bek Raspopović, stoper Amet Korca, kojem je to bio prvoligaški debi poslije dolaska iz Dubrave Tim Kabel na početku ove sezone te oporavljeni Keita na lijevom boku. Nije bilo 'kartoniranog' Krizmanića, a u Split nisu doputovali niti Brazilci Cruz i Wallace. 


Korca nije dočekao kraj ove utakmice na travnjaku, jer je u finišu dvoboja rukom zaustavio pokušaj Velikogoričanina Davida Čoline, poslije još jedne velike pomutnje i nesporazuma u gostujućoj obrani.

Gorica je ekspresno izjednačila na 1:1, već u devetoj minuti, ne sličan način kako je i primila pogodak. Hajdukovci su napravili nekoliko vezanih grešaka, Mitrović je pored Simića uspio gurnuti loptu za Francoisa, Australca na posudbi iz Fulhama, koji je lukavo prebacio Sentića.

Ostatak prvog poluvremena prošao je u poprilično otvorenoj igri na obje strane travnjaka, ali bez nekih pravih prilika, osim dva pokušaja Livaje...

Početkom nastavka izgledalo je kako će se nastaviti ravnopravna borba, sve do tog novog 'izmišljenog' jedanaesterca za Splićane.

Nakon toga bilo je pitanje vremena kad će domaći ponovno svladati demoralizirane Goričane i prelomiti ovaj dvoboj. Nagovijestio je to Krovinović u 65. minuti, kad je uzdrmao gredu, a potvrdio Awaziem, koji je 20-ak minuta prije kraja zabio poslije ubačaja iz kuta.

Hajduk je na ulasku u sudačku nadoknadu dobio još jedan penal, Ndockyt je u minimalnom kontaktu s Melnjakom, a Fran Jović ovaj put bez intervencije VAR sobe pokazuje na bijelu točku.

Bio je to još jedan 'labavi' penal, kakvih smo se nažalost nagledali ove sezone u hrvatskom prvenstvu...

Livaja je još jednom uzeo loptu, pokušao je 'panenkom' poniziti Banića, ali njegov pokušaj otišao je preko gola.

Livaja je u karijeri propustio zabiti tri kaznena udarca, a čak dvaput mu je s druge strane bio Ivan Banić!

Gorica je tako u odgođenom dvoboju četvrtog kola upisala svoj deseti ovosezonski poraz te je ostala na samo šest osvojenih bodova, šest manje od Rijeke, sedam od Lokomotive i Šibenika.

Uoči gostovanja na Poljudu trener Angelovski, koji od početka ovog tjedna obavlja i funkciju sportskog direktora, dobio je "punu i bezrezervnu potporu 'Izvršnog odbora HNK Gorica', sa svim ovlastima bez ikakvih ograničenja, do kraja natjecateljske sezone"

Vidjet ćemo hoće li zaista Angelovski izdržati do kraja sezone ili ćemo uskoro gledati neko novo lice na klupi Gorice.

Još je jako puno do kraja sezone i samo nekoliko uzastopnih pozitivnih rezultata može u potpunosti okrenuti ovu situaciju.

Nazire se i čistka u svlačionici, jer neki igrači svojim partijama nisu pokazali kako se mogu nositi s izazovima prvoligaškog nogometa.

Idući izazov za Goričane je u nedjelju na našem Gradskom stadionu, kad od 17.30 sati u goste dolazi Zekićev Slaven Belupo, koji se nalazi na fantastičnom četvrtom mjestu ljestvice s 23 osvojena boda. 

 

(Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL)

 

 

 

 

Podijeli