Novosti Sport Događanja

"Srcem i zalaganjem do pobjede!"

14.04.2019. / Damir Žbulj

Fenomenalnu partiju pružili su nogometaši Gorice, koji su uspjeli svladati Slaven Belupo u izuzetno bitnoj utakmici za europske ambicije našeg prvoligaša.

Gubila je Gorica u ranoj fazi utakmice, ali je do poluvremena spektakularnim preokretom uspjela doći i do dva pogotka prednosti. Koprivničanci su se vratili, izjednačili četiri minute prije kraja, ali je Zwolinski na ulasku u sudačku nadoknadu iskoristio poklon gostujuće obrane i svojoj ekipi osigurao veliko slavlje...

-->> [VIDEO] Zwolinski u finišu golijade osigurao novo domaće slavlje!

"Ovo je bilo opasno za moje zdravlje," u svom je stilu s osmijehom na licu nakon velikog slavlja 'ispalio' trener Gorice Sergej Jakirović pa nastavio:

"Smatram da smo kontrolirali veći dio susreta, da smo kod 3:1 trebali zabiti još jedan ili dva pogotka. I čim zadnju šansu nismo iskoristili primili smo gol, kako to i obično biva u nogometu. Naravno kako je nakon toga bila frka...

"Imali smo još jednu priliku Zwolinskog, Filipović je dobro obranio i taman kad sam se spremao uvesti Ljubisavljevića dobili smo novi gol. Ipak sam se odlučio njega staviti u igru, Slaven je bio u naletu i nismo se mogli nositi s njihovom visinom. Krstanović nam je stvarao velike probleme, kao što smo i očekivali. No, na kraju nas je i sreća nagradila, ali mislim kako smo zasluženo pobijedili."

"Gubili smo do devete minute, makar meni to nije izgledalo tako loše. Uspjeli smo se vratiti i mislim da smo na kraju srcem i zalaganjem stigli bodova i pobjede," poručio je Jakir pa analizirao svoju momčad:

"S Dvornekovićem smo ih htjeli iznenaditi, Maslowski je imao dugu pauzu i na njega malo više pazimo da se nešto ne dogodi. Dvorneković je opravdao svoju poziciju, poznajem svoj kadar i znam tko što može. Imamo još aduta na klupi i ta širina nam dobro dođe do kraja sezone. Zwolinski mi je bio igrač utakmice, odredio je pobjednika. Marina i Suk igrali su jako dobro..."

Gorica i Slaven Belupo već su ove sezone na Gradskom stadionu odigrali 3:3, nakon što je Gorica vodila 3:1, no, ovaj put je srećom bilo dovoljno vremena za pobjednički zgoditak.

"Prošlo mi je svašta kroz glavu. Psihološki je bilo teško, sad samo povezali dvije pobjede kod kuće, što je prije bilo nemoguće. Ovakav rezultat samo nam je poticaj za dalje."

"Igramo sa svim konkurentima i sve dok sami odlučujemo o svojoj sudbini i dalje smo u borbi za Europu."

Sjajne vijesti za Veliku Goricu, Turopolje, ali i cijelu Hrvatsku je dolazak kineskih investitora i najava gradnje modernog stadiona. Cijela ta sjajna priča ipak nije omela goričke nogometaše, smatra trener Jakirović.

"Daj Bože da se sve to izgradi kao što se najavljuje. Svima nam treba to, ne samo u Velikoj Gorici nego u cijeloj Hrvatskoj. Nije to utjecalo na moju momčad.

U idućem kolu u subotu u Zaprešiću igra se derbi Zagrebačke županije, a Inter samo nekoliko dana kasnije s Rijekom na svom terenu igra polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. 

"Sve utakmice su 50-50, bez obzira na to što je Inter teško stradao u Rijeci. To su njihovi problemi, slatke brige, imaju priliku ući u finale.. Mi ćemo se spremiti kako bismo utakmicu riješili u svoju korist."

Podijeli