Novosti Sport Događanja

'Reprezentativac' Lovrić: Siguran sam da ovo nije limit Gorice

17.03.2021. / Damir Žbulj

Kristijan Lovrić još je jednom pokazao zašto je jedan od najboljih igrača na domaćim travnjacima i zašto se nalazi u krugu kandidata hrvatske nogometne reprezentacije! S dva je fenomenalna pogotka (VIDEO) još jednom srušio Hajduk te je pomogao svojoj Gorici da dođe do povijesnog plasmana u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa.

Trenutno 'u džepu' ima tek Dalićev pretpoziv, no, svima je jasno kako će prije ili kasnije morati dobiti priliku i među Vatrenima.

-->> "Hoćemo titulu još ove godine!"

Hrvatsku krajem ožujka očekuje početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, na rasporedu su tri utakmice, na gostovanju kod Slovenije i doma protiv Cipra i Malte.

-->> Lovrić 'golčinama' srušio Hajduk i odveo Goricu u povijesno polufinale Kupa

Izbornik bi mogao pronaći mjesta i za Lovrića te aktivirati taj 'pretpoziv'.

Hajduku je zabio dva komada, mogao je i treći, da Sylvanus Nimely nije u finišu dvoboja odlučio sam završiti jednu akciju Gorice.

"Zavrnut ću mu uši sutra! Nadam se da ne razumije ovo," s osmijehom na licu komentirao je Lovrić, koji izgleda nije previše zamjerio svom suigraču.

"Šalim se, sretan sam i zbog njega, Drago mi je, jer je novi, nedavno je stigao i neka dobije malo samopouzdanja. I da vidi da može, jer stvarno je kvalitetan igrač i dečko," istaknuo je Lovrić pa dodao:

"Ali, kapa dolje svima!"

"Odigrali smo pravu utakmicu, odigrali smo baš ono što smo zamislili. I jako sam sretan, ali i ponosan na sve igrače i trener u klubu. Siguran sam da ovo nije limit Gorice!"

"Bila je jako teška utakmica, rezultat je varljiv i nije bila lagana utakmica. Bilo je baš teško. Znamo da je Hajduk sad bolja ekipa nego što je to bio ranije, ali sve je to još novo, i trener i pojedini igrači. Treba im vremena da se uigraju. Bili su nezgodni, ali smo mi otupjeli njihove oštrice i zasluženo pobijedili!"

Nimely je ove zime stigao u Goricu i pokazao je kako će biti veliko pojačanja. I sada, ali pogotovo kad jednog dana Lovrić napravi veliki transfer.

"Znam da sam mogao dodati Lovriću, ali odlučio sam probati i uspio sam. Bila je ovo fizički zahtjevna utakmica, ali smo se borili kao cijela momčad i zaslužili smo ovo. Znao sam da je Hajduk dobra momčad, no, mi smo odigrali jako dobro," poručio je liberijski napadač pa najavio nedjeljni okršaj s Dinamom na Maksimiru:

"Sada nas čeka Dinamo, koji je odlična momčad. No, mi ćemo se sada prvo odmoriti, dodatno se pripremiti i motivirati. Znamo što nas čeka i pokušat ćemo ostati smireni i staloženi. Vidjet ćemo kako će biti!"

U drugom polufinalu će se 7. travnja sastati Istra 1961 i Rijeka, dok će Dinamo i Gorica u okršaj također nekad idućeg mjeseca, no, još nije poznat točan termin.

Naravno, cilj je proći i tu prepreku i za Rabuzinovo sunce igrati 19. svibnja na velikogoričkom Gradskom stadionu.

Podijeli