Novosti Sport Događanja

"Hoćemo titulu još ove godine!"

16.03.2021. / Damir Žbulj

Bilo je već puno velikih pobjeda na velikogoričkom Gradskom stadionu, ali niti jedna nije kao ova zadnja protiv Hajduka, koja je osigurala povijesni plasman turopoljskom prvoligašu u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa.

Ovo je Splićanima šesti poraz u Velikoj Gorici, na ovom travnjaku u protekle tri sezone još nisu slavili, a kakav je odnos snaga, niti neće tako skoro.

Gorica na prvenstvenoj ljestvici ima 15 bodova više od Splićana, gotovo rutinski je prošla u poluzavršnicu Kupa i s pravom se može nadati i sanjati da će u svibnju na našem velikogoričkom Gradskom stadionu igrati utakmicu za Rabuzinovo sunce.

Bez obzira što na tom putu stoji zagrebački Dinamo... 

Velike zasluge za ovaj uspjeh idu bivšem treneru Valdasu Dambrauskasu, no, Siniša Oreščanin, njegov pomoćnik Goran Rosanda i cijeli stručni stožer u ova dva i pol mjeseca napravili su jako, jako puno. Dodatni iskorak vrijedan je Europe, a mogla bi se zaista ove godine slaviti i 'titula'!

Rabuzinovo sunce nije bilo nikad bliže!

"Zahvala svima, pogotovo igračima i stručnom stožeru! Napravili smo jako dobru pripremu utakmice, dečki su stvarno reagirali na fantastičan način i sve stvari koje smo analizirali to se vidjelo na terenu. I lopta te onda na kraju nagradi. Jako lijepa tri gola smo zabili," rekao je nakon susreta trener Oreščanin.

Kristijan Lovrić istaknuo se s dva fantastična pogotka (VIDEO), no, cijela momčad ima zasluge za ovu pobjedu. Od vratara Banića, koji nas je natjerao da već pomalo i 'zaboravimo' Kristijana Kahlinu, pa do onog zadnjeg igrača s klupe ili čak svih onih koji nisu stali u kadar za ovu utakmicu.

"On je taj kojeg momčad već dulje vrijeme 'izbacuje' u prvi plan. On je to vratio i jako dobrim učinkom u obrambenoj fazi. Nije takav bio u subotu, imali smo sastanak, upozorili smo ga na te stvari i nagrada je došla kroz ta dva pogotka. Jako mi je drago zbog njega!"

"Nitko sretniji od nas da imamo takav kadar. Malo ćemo se proveseliti, sutra se 'rekuperati', a onda od petka ide priprema za Dinamo, za novu veliku utakmicu," najavio je Six pa dodao:

"Veselimo se toj utakmici. Bit će fora, jer kao što smo i protiv Hajduka igrali prov u prvenstvu, tako će nam i sada protiv Dinama prvenstveni ogled biti uvertira i priprema za taj okršaj u Kupu!"

Podijeli