Novosti Sport Događanja

Razočaravajući kraj sezone turopoljskog prvoligaša

22.05.2021. / Damir Žbulj

Cijela sezona domaćeg nogometnog prvenstva, nakon 35 odigranih kola HT Prve lige, stala je u posljednjih 90 minuta na Rujevici. Računica je bila jasna, Gorici je bio dovoljan bod da ostvari svoj veliki san i ispuni zacrtani cilj, da izbori nastup u Europi, ali ekipa Siniše Oreščanina nije uspjela to ostvariti...

Rijeka je na kraju u dramatičnoj utakmici slavila 2:1, Hajduk je na Poljudu s 2:0 bio bolji od Lokomotive i turopoljski prvoligaš je završio na petom mjestu.

Naš sastav za posljednji dvoboj ove sezone! AJMOOOO GORICA! ❤️🔴 #oneTeamoneDream

Posted by HNK Gorica on Saturday, May 22, 2021

 

Razočaravajući je to ishod, nakon što je u prvom dijelu natjecanja momčad pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa igrala sjajno i napravila veliku bodovnu zalihu.

Oreščanin je u proljetnom nastavku uspio, što zbog nekih objektivnih okolnosti i ozljeda, ali i više zbog svog taktičkog pristupa utakmicama, prokockati ogromnu prednost i u konačnici poslije duge i naporne maratonske sezone, velikog uloženog truda, brojnih sjajnih pobjeda i odličnih rezultata ostati praznih ruku.

Utakmica na Rujevici nije mogla početi gore za Goričane, koji su se u zaostatku našli već u desetoj minuti, poslije dobre akcije Menala, asistenta Drmića i realizatora Franka Andrijaševića.

Međutim, već sredinom prvog dijela se za izjednačenje pobrinuo Hrvoje Babec, koji je pospremio u mrežu spuštenu loptu Matara. Bio je to jedini dobar potez Senegalca u cijeloj utakmici.

Imala je Rijeke svoje prilike, sjajno je u nekoliko situacija intervenirao Banić, ali mogla je i Gorica do preokreta, pogotovo u finišu prvog dijela, kad je Lovrić topovskim udarcem uzdrmao okvir gola.

Ključni trenutak dogodio se u 77. minuti. Sjajni kapetan Matija Dvorneković ostavio je na terenu sve što je imao, više nije mogao, a Oreščanin se odlučio zatvoriti utakmicu i na teren poslati još jednog desnog beka, Musu Muhammeda. Upravo je dvije minute kasnije na toj strani prošla akcija Rijeke za pobjednički pogodak. Luka Menalo je oštro ubacio na peterac, Drmić je zbunio Banića, lopta nije nikog dirala i na kraju je završila u mreži.

Najveću priliku za drugi pogodak Gorica je imala u drugoj minuti sudačke nadoknade. Hamad je vrhunski proigrao Doku, koji nema realizatorske sposobnosti i puca iz vrhunske situacije pored gola. Šteta, jer da je na tom mjestu bio netko od goričkih ofenzivaca, možda bi se u svlačionici pjevala slavljenička pjesma. Mudrinski i Mitrović ostali su Oreščaninu ovu utakmicu na klupi...

Ovako, od velikih nadanja, želja i snova o izlasku u Europu i povijesnog uspjeha ostalo je 'samo' još jedno peto mjesto. 

 

HT PRVA LIGA, 36. kolo
HNK RIJEKA - HNK GORICA 2:1 (1:1)
Strijelci: Andrijašević 10', Menalo 79' / Babec 20'

HNK RIJEKA: Nevistić - Escoval, Galović, Capan (od 46. Tomečak), Vukčević (od 61. Pavičić) - Gnezda Čerin (od 74. Kulenović), Lončar - Murić, Andrijašević, Menalo - Drmić (od 82. Lepinjica). Trener Goran Tomić.
HNK GORICA: Banić - Doka, Steenvoorden (od 33. Krizmanić), Jovičić, Keita - Babec, Junior - Špikić (od 39. Hamad), Dvorneković (od 77. Musa), Lovrić - Matar. Trener: Siniša Oreščanin

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

(Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)

 

Podijeli