Novosti Sport Događanja

Povijesni okršaj na Maksimiru vrijedan finala Kupa u našem gradu: Imamo plan, a želja mi je da igrači uživaju!

28.04.2021. / Damir Žbulj

Sasvim sigurno najveću i najvažniju ovosezonsku utakmicu igraju nogometaši Gorice ove srijede od 18 sati na Maksimiru. Za mjesto u finalu Hrvatskog nogometnog kupa, koje se ove godine igra upravo na velikogoričkom Gradskom stadionu, bore se sa zagrebačkim Dinamom.

Naravno kako je to povijesni trenutak za turopoljskog prvoligaša, ali i vjerujemo kako je tek jedan u nizu...

"Pobjeda nad Lokomotivom bila je zaslužena, dobro nam je sjela, da opet malo zapjevamo u svlačionici. Tajming je bio najbolji mogući i mogli smo se normalno pripremati za ovaj tjedan, koji je za sada najveći u povijesti ovog kluba," naglasio je trener Gorice Siniša Oreščanin.

Na raspolaganju mu od ranije neće biti Suk, Lovrić i Kalik, a početnu postavu trebat će sastaviti i bez Steenvoordena.

"Navikli smo se sada već na to. Trebalo je malo vremena igračima koji su preuzeli njihovu ulogu da to 'osjete'. Idemo na Maksimir optimistični, pred nama je najveća, najljepša utakmica. Želio bih da damo sve od sebe, u idealnom ritmu i da utakmica bude zanimljiva, konkurentna. Prije svega da pokažemo dobru izvedbu, a vidjet ćemo što će nam to donijeti," dodao je.

Gorica u svojoj prvoligaškoj avanturi još uvijek nije dobila Dinamo u službenoj utakmici. U 11 međusobnih dvoboja čak deset puta je poražena, a tek jednom je odigrala neriješeno. No, bilo je susreta u kojima je zaista malo nedostajalo da se iznenadi uvjerljivo najbolja hrvatska momčad. Možda je ovo pravi trenutak za to prvo slavlje...

"Nadam se da neće biti nekakvog grča, ovo moramo shvatiti kao jednu nagradu za klub i da igrači jednostavno uživaju u trenutku, u prvom polufinalu u povijesti Gorice. Stvarno mi je prva želja da igrači uživaju i da odigramo najbolje što možemo i da vidimo što možemo napraviti protiv Dinama."

"O Dinamu ne treba puno pričati. Sve se vidi na terenu. U zadnje vrijeme igraju jako dobro, kolega Krznar radi jako dobar posao i moram ga pohvaliti. Protiv Dinama smo odigrali dvije utakmice od kad sam ja ovdje, uvijek smo naglašavali njihovu individualnu kvalitetu, ali vidim sada dosta nekih novih stvari. Neke mehanizme koji ga čine još raznovrsnijim," analizirao je Oreščanin pa najavio:

"Imamo mi plan kako bismo htjeli da to izgleda! Nadamo se kako ćemo ga moći provesti većinom poluvremena, jednog i drugog i da ćemo probati utakmicu odvesti u neizvjesnost. Nadam se da ćemo to prezentirati na terenu."

Velikogoričko finale već je senzacionalno izborila Istra 1961, polufinalnom pobjedom nad Rijekom. Bilo bi idealno kad bi se Puljanima u okršaju za Rabuzinovo sunce priključila baš Gorica.

 

Podijeli