Novosti Sport Događanja

Pioniri Gorice iz Slovenije se vratili s broncom

10.03.2023. / Ivana Ćurić

Proteklog vikenda pioniri Gorice 2009. godište sudjelovali su na jakom međunarodnom turniru "Mišo Brečko" u Ljubljani na kojem je sudjelovalo 16 ekipa iz Slovenije, Italije, Austrije, Hrvatske, Srbije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine te Moldavije.

Ekipe su bile podijeljene u četiri skupine po četiri ekipe, a HNK Gorica je nastupala u skupini s Parmom FC iz Italije, NK Maribor iz Slovenije i FC Koper iz Slovenije te je uvjerljivo zauzela prvo mjesto u skupini osvojivši svih 9 bodova iz tri utakmice.

Četvrtfinale je donijelo još jedan dvoboj sa slovenskom ekipom NK Bravo iz Ljubljane koje je Gorica uspješno eliminirala rezultatom 2:0. U polufinale turnira uz Goricu su još izborili Parma FC, Inter iz Milana i Red Bull iz Salzburga koji je ipak bio prejak te je slavio rezultatom 3:0. Utakmicu za treće mjesto Gorica je igrala protiv Parme FC, ekipe iz skupine i još jednom je bila uspješnija, ovaj put nakon izvođenja jedanaesteraca dok je u regularnom vremenu bilo 1:1. Uz pehar za treće mjesto Gorica je imala i jednog igrača u dream teamu a to je Elisandro Aranha Kožina koji je ove zime u klub došao iz zagrebačkog Dinama.

Velika je ovo promocija škole nogometa HNK Gorice i ekipe 2009. godišta koje u proteklih dvije godine pod vodstvom trenera Borisa Trivunova bilježi odlične rezultate. Prošle godine dečki su igrali finale na jakom turniru za mlađe pionire " Darko Mateša", osvoji su Kutiju šibica u konkurenciji 08/09 godišta, a jako dobro stoje i u ligi središte gdje nastupaju u konkurenciji s godinu dana starijim igračima.

Igrači 2009. godišta koji su sudjelovali na turniru u Ljubljani : Antolić, Cindrić, Čagalj, Čolić, Dora, Drčelić, Echue, Fekeža, Grahovac, Hranilović, Jurić, Kožina Aranha, Miholić, Miletić, Pavličić, Petračija, Prahir, Radujković, Rezek, Špagnut, Zgurić, Župetić

Rezultati i strijelci:

1.kolo : Parma -Gorica 0:1 Miholić
2. Kolo : Maribor -Gorica 1:2 Echue, Miletić
3. Kolo : Gorica - Koper 4:1 Fekeža, Prahir x2, Zgurić

1/4 finale : Gorica - Bravo 2:0
Echue, Miholić

1/2 finale : Gorica - Red Bull 0:3

Za 3.mjesto : Gorica - Parma 1:1 Miletić(5:4)

Galerija slika

Pioniri Gorice iz Slovenije se vratili s broncom Pioniri Gorice iz Slovenije se vratili s broncom Pioniri Gorice iz Slovenije se vratili s broncom

Podijeli