Novosti Sport Događanja

Mlade nade goričkog tenisa na turniru u svom gradu: Sport služi da se djeca odgajaju u zdrave i jake ljude

02.05.2024. / Damir Žbulj

Velika Gorica je bila domaćin zanimljivih turnira za mlade nade u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i goričkog TK iTeam. Ukupno se u tri dobne kategorije natjecalo 50-ak malih tenisačica i tenisača u dobi od sedam do deset godina.

"Veliku Goricu su pohodili tenisači sa svih strana naše regije, a u kategoriji U-8 nastupilo je pet malih Velikogoričana. I Lovro Zubović, Lara Jurišić, Šimun Jelić, Bartol Fileš i Niko Ćurković su pokazali lijepu igru te su osvajali i zlata i srebra," javio je čelnik i trener iTeama Miha Troha.

U kategoriji U-9 za TK iTeam Velika Gorica nastupilo je čak desit mladih tenisača i tenisačica - Vito Bašić, Niko Ćurković, Andro Trputec, Jan Troha, Leonarda Tomašković, Bartol Fileš, Ivano Radočaj, Pablo Čuić i Nika Meštrović.

"Svi su odigrali najbolje što su mogli i također, kao i njihovi mlađi kolege, okitili se zlatnim i srebrnim medaljama," dodao je Troha.

U najstarijoj U-10 kategoriji na turniru, nastupili su Vito Borković, Ivor Pukanić, Matej Mihelić i Stjepan Zagorac.

"Valja istaknuti da je ovo našim velikogoričkim dečkima bio prvi službeni turnir do 10 godina na kojem su 'probili led'. Dali su sve od sebe, Ivor se plasirao u tzv. 'zelenu skupinu', Vito u 'brončanu', Stjepan je osvojio prvo mjesto u 'brončanoj', a za najbolji plasman izborio se Matej Mihelić, osvojivši prvo mjesto među 'srebrnima'."

"Sva djeca na turniru pokazala su lijep dječji tenis, zračili su veseljem, pala je i pokoja suzica, ali tako je to na dječjim natjecanjima u svim sportovima, upravo tome i sport služi, da se djeca odgajaju u borce, zdrave i jake ljude koji će sutra biti stup društva. Kako je sezona tek počela, slijede im turniri po cijeloj Hrvatskoj. Čestitke svima," istaknuo je Troha.

Galerija slika

Mlade nade goričkog tenisa na turniru u svom gradu: Sport služi da se djeca odgajaju u zdrave i jake ljude Mlade nade goričkog tenisa na turniru u svom gradu: Sport služi da se djeca odgajaju u zdrave i jake ljude Mlade nade goričkog tenisa na turniru u svom gradu: Sport služi da se djeca odgajaju u zdrave i jake ljude Mlade nade goričkog tenisa na turniru u svom gradu: Sport služi da se djeca odgajaju u zdrave i jake ljude Mlade nade goričkog tenisa na turniru u svom gradu: Sport služi da se djeca odgajaju u zdrave i jake ljude Mlade nade goričkog tenisa na turniru u svom gradu: Sport služi da se djeca odgajaju u zdrave i jake ljude Mlade nade goričkog tenisa na turniru u svom gradu: Sport služi da se djeca odgajaju u zdrave i jake ljude Mlade nade goričkog tenisa na turniru u svom gradu: Sport služi da se djeca odgajaju u zdrave i jake ljude

Podijeli