Novosti Sport Događanja

Oreščanin i Rosanda 'završili posao' u Gorici

24.05.2021. / Damir Žbulj

Kao što se moglo i pretpostaviti, novi radni tjedan donio je nove promjene u HNK Gorica.

Siniša Oreščanin i njegov pomoćnik Goran Rosanda više nisu treneri turopoljskog prvoligaša.

Epilog je to razočaravajuće završnice sezone u kojoj su Oreščanin i Rosanda uspjeli prosuti veliku bodovnu prednost i na kraju ostati bez pozicije koja vodi u Europu.

Još sredinom travnja predsjednik Črnko je u svojim izjavama tvrdio kako će Oreščanin ostati trener i ako ne izbori Europu, ali izgleda kako je promijenio mišljenje nakon posljednjih rezultata.

Gorica je sezonu zaključila neugodnim porazima od Hajduka i Dinama, a onda je u posljednjem kolu propustila na Rujevici uzeti bod vrijedan povijesnog uspjeha.

Nakon iznenadnog odlaska Valdasa Dambrauskasa u Ludogorec, a sportskog direktora Nikoličiusa u Hajduk, početkom ove godine, Gorica se našla u nezgodnoj situaciji i trebalo je brzinski odabrati novog trenera. Oreščanin se činio kao dobar izbor, ali rezultati se na kraju nisu pokazali zadovoljavajućima.

No, nije bio problem samo u rezultatima, nego i u taktičkim lutanjima i defenzivnom pristupu nogometu, koji se u konačnici nije isplatio.

Uspio je Oreščanin preko Hajduka uvesti Goricu u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa, što će zauvijek ostati zapisano u klupskoj povijesti, ali konačni cilj nije ostvario, iako je prilikom preuzimanja posla imao veliku prednost pred konkurencijom iz Rijeke i Splita. 

Upisao je Oreščanin u svom mandatu osam prvenstvenih pobjeda, šest remija i osam poraza u HT Prvoj ligi. 

Šteta, propuštena je velika prilika, Gorica je praktički cijelu sezonu bila među putnicima u Europu i onda je u zadnjem kolu neslavno završila ta pozitivna priča.

Sada u tu 'maratonsku' borbu treba krenuti ispočetka, s novim trenerom, ali i promjenama u igračkom kadru.Klupsku Upravu i predsjednika Črnka čeka zahtjevan i velik posao u narednim tjednima.

 (Foto: HNK Gorica)

Podijeli