Novosti Sport Događanja

Michael Galović i Eva Lasić viceprvaci Hrvatske, Mateo Tomašić brončani

01.11.2021. / Damir Žbulj

Uz odlične rezultate Judo kluba Kokica, na U-16 Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje sjajne rezultate ostvarili su i u velikogoričkom Pinkyju.

Eva Lasić je u kategoriji do 44 kilograma osvojila srebrnu medalju i titulu viceprvakinje Hrvatske! Ana Schmuch iz JK Konavle Cavtat bila je zlatna.

U kategoriji iznad 81 kilograma Michael Galović je također oko vrata stavio srebrno odličje, nakon velike borbe u izuzetno jako konkurenciji.

 

Naslov prvaka osvojio je Kazimir Mandić (Lika Zagreb), a brončani su bili Edib Jagodić (Ippon Labin) i Šime Bužančić (AJK Student).

Mateo Tomašić je u kategoriji do 46 kilograma zaslužio broncu, baš kao i Marin Đonlić (Sokol). Srebrni je bio Roko Barbir (Pujanke), a zlatni Filip Miščević (Panda).

Sudjelovalo je više od 250 judoka iz 53 hrvatska kluba, a JK Pinky je ukupno predstavljalo sedam natjecatelja. Nastupili su još i Jan Krulc i Deni Štrković (-55kg), Niko Grgurev (-60kg) i Luka Maloča (-66kg).

"Bravo ekipa! Ovogodišnja prvenstva Hrvatske su odrađena, a idući vikend nas očekuje županijsko natjecanje za mlađe uzraste," javili su iz Pinkyja, koji je Svjetski dan juda obilježio tradicionalnim klupskim natjecanjem:

"Nastupilo je ukupno 106 naših malih judaša, a mnogima od njih ovo je bilo prvo natjecanje. Za 70-ak članova predškolskih grupa organiziran pokazni trening za roditelje"

 

 

Podijeli