Novosti Sport Događanja

Kokica ima prvaka Hrvatske: Borna Kompes zlatni, Simona Janković brončana!

31.10.2021. / Damir Žbulj

Fantastičan rezultat ostvario je Borna Kompes iz judo kluba Kokica, koji je na U-16 prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje osvojio zlatnu medalju.

Borna je do naslova U16 prvaka Hrvatske u kategoriji do 38 kilograma stigao ispred Tea Boškovića iz samoborskog Profectusa i Vlahe Luja iz Mokošice.

U iznimnoj konkurenciji do 52 kilograma Simona Janković izborila je brončanu medalju! Broncu je osvojila i Leona Marijanović (Pujanke), srebrna je bila Maria Skomerišić (Lika Zagreb), a zlatna Šejla Škaljić (Dubrovnik 1966).

Monika Kompes je u kategoriji do 57 kilograma zauzela sedmo mjesto, uz dvije dobivene i dvije izgubljene borbe.

Zapažene rezultate na U16 PH ostvario je i velikogorički Pinky. Michael Galović (U16, +81kg) i Eva Lasić (U16, -44kg) su viceprvaci Hrvatske, a Mateo Tomašić (U16, -46kg) je osvojio broncu!

JK Kokica je u dvorani u Novom Čiču obilježio i Svjetski dan juda, zajedno sa svojim sportskim prijateljima iz NK Dinamo Hidrel.

"Ovaj rođendan juda odlučili smo proslaviti sa sportašima iz nogometa i to na način da podijelimo jedni drugima znanje i iskustvo. Pripremili smo kratku prezentaciju o judu i povezanosti nogometa i juda. Prevencija od ozljeda i padovi bili su tema zajedničkog treninga. Učili smo naše prijatelje kako se pravilno dočekati i pasti u situacijama kada su na nogometnom terenu,utakmici i kako smanjiti mogućnost od ozljede," javili su iz Kokice i dodali:

"Drugi dio treninga radili smo nogometni poligon i vođenje lopte. Nogometni trener Marijan pokazao je našim članovima vježbe stabilizacije i koordinacije, vođenje lopte između prepreka. Hvala NK Dinamo Hidrel na suradnji i nadamo se da ovakvih zajedničkih treninga bude više!"

Galerija slika

Kokica ima prvaka Hrvatske: Borna Kompes zlatni, Simona Janković brončana! Kokica ima prvaka Hrvatske: Borna Kompes zlatni, Simona Janković brončana! Kokica ima prvaka Hrvatske: Borna Kompes zlatni, Simona Janković brončana!

Podijeli