Novosti Sport Događanja

Krznar respektira Goričane: Imaju oni 'dinamita u svojim nogama'

28.04.2021. / Damir Žbulj

Deset pobjeda ostvario je Dinamo u 11 međusobnih službenih utakmica s Goricom u protekle gotovo tri pune sezone. Samo su jednom Goričani donekle zadovoljni napuštali travnjak, kad su pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa u lipnju prošle godine izvukli 'nulu'.

No, bilo je tu okršaja u kojima je turopoljskom prvoligašu zaista malo nedostajalo da napravi iznenađenje, a posebno pamtimo dvoboj u siječnju na Gradskom stadionu, kad su Plavi u zadnjih pet minuta postigli dva pogotka i na kraju u sudačkoj nadoknadi slavili 3:4 pobjedu.

Oreščanin dobro zna da je moglo drugačije završiti...

Posljednje gostovanje na Maksimiru Gorica je izgubila s minimalnih 1:0, a čovjek odluke bio je Bruno Petković.

Bit će teško bez Suka, Kalika, Steenvoordena i Lovrića, ako se Kiki čudesno ne oporavi, ali Gorica sigurno neće unaprijed izvjesiti bijelu zastavu. Svjesni su toga i u stručnom stožeru Dinama.

"Takvi suparnici, koji dolaze rasterećeni, ujedno su i najteži. Naravno da je Kup nešto što zasigurno sanjaju, bio bi to najveći uspjeh u njihovoj povijesti i napravit će sve da do njega i dođu. Na nama je da im to onemogućimo svojom snagom, kvalitetom i pameću."

"Gorica je iznimno puno napravila u zadnje dvije godine i ima naš apsolutni respekt. Stjecajem nesretnih okolnosti po njih, bilo je dosta odlazaka igrača početkom i tijekom sezone, a u zadnje vrijeme zadesile su ih i ozljede što je dovelo do pada u njihovoj izvedbi. No, i dalje su respektabilna momčad i moramo utakmici pristupiti krajnje ozbiljno i oprezno," najavio je trener najbolje hrvatske ekipe Damir Krznar.

Dobra je stvar što se protiv Lokomotive 'probudio' Dario Špikić, koji je u veljači potpisao za Dinamo, ali je u Gorici ostao na posudbi do kraja sezone. Jedino on može na pravi način nadomjestiti Lovrićev eventualni izostanak.

"Znamo kvalitetu svih igrača Gorice. Sigurno im je Lovrićev izostanak teško nadoknadiv, ali imaju oni još 'dinamita u svojim nogama'. Špikić je, s druge strane naš igrač na posudbi, potekao je u našem klubu, jedan je od onih na koje treba obratiti posebnu pozornost. Gorica je sve dosad napravila momčadskim duhom, tako će se ponašati i ubuduće, dakle i u ovoj utakmici," dodao je Krznar pa zaključio:

"Kup utakmicu protiv Gorice očekujemo u sjajnom ozračju nakon iznimno dobre partije i pobjede protiv Hajduka. Osim toga, Kup je u svakoj zemlji najsvečanije natjecanje jer sudjeluju svi klubovi jedne države, od najmanjih do najvećih. Mi ćemo se i postaviti sukladno takvom epitetu natjecanja, dakle izaći ćemo s punim snagama, s najboljim raspoloživim kadrom kako bismo osvojili i taj trofej."

Utakmica na Maksimiru počinje u 18 sati, a veliko finale na velikogoričkom Gradskom stadionu igra se 19. svibnja. 

Podijeli