Novosti Sport Događanja

Krizmanić za VG Danas: Nema veće časti nego predstavljati Hrvatsku na velikom natjecanju!

25.03.2021. / Damir Žbulj

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija je iz Velike Gorice krenula na svoje ovogodišnje veliko natjecanje, U-21 Europsko prvenstvu u Sloveniji i Mađarskoj.

Izabranici Igora Bišćana u četvrtak od 21 sati u slovenskom Kopru prvi dio otvaraju protiv Portugala, u nedjelju su im u skupini protivnici Švicarci, dok će u srijedu 31. ožujka na teren protiv Engleza.

⭐️ Tko će biti ključni igrači Hrvatske na Europskom prvenstvu U-21? 🇭🇷

Posted by Hrvatski nogometni savez on Thursday, March 25, 2021

Dio naše nacionalne selekcije je i mladi velikogorički nogometaš Krešimir Krizmanić, stasiti, gotovo 190 centimetara visoki obrambeni igrač našeg turopoljskog prvoligaša, koji je sjajnim igrama u domaćem prvenstvu privukao veliku pažnju, kako i izbornika, tako i javnosti, navijača, ali nekih inozemnih klubova, koji bi rado u svojim redovima vidjeli takvog talentiranog igrača.

"Nema veće časti nego predstavljati Hrvatsku na ovako velikom natjecanju. Svi znamo kako je skupina jako zahtjevna i teška i da sve ekipe koji su ovdje da su dobre. Ali, mislim da mi imamo jako veliku kvalitetu i da možemo ostvariti dobar rezultat," rekao je u razgovoru za VG Danas neposredno prije odlaska na Europsko prvenstvo.

Ovo je sezona iz snova i za Goricu, ali i za Krizmanića, koji je savršeno koristio prilike koje su mu se pružile. Prvo ozljedom Jovičića na početku sezone, a onda i izostankom Steenvoordena, kad je sjajno odradio zadaće na poziciji stopera. Odlaskom Čabraje u Dinamo uskočio je i na poziciju lijevog beka, gdje je također maestralan.

Svojim odličnim partijama apsolutno je zaslužio svoje mjesto u kadru U-21 reprezentacije!

"Keita je tek stigao u klub i od mene se tražilo da preuzmem to mjesto na lijevom boku i ja sam to 'objeručke prihvatio' i odradio to maksimalno koliko sam mogao. Od tad igram standardno..."

"Svi zajedno igramo baš fantastično i baš šteta što nismo na Maksimiru nismo napravili više. U zadnjoj minuti smo imali stativu, lopta je 'plesala' po liniji. Imali su i oni svoje šanse, ali dobro. Treba nešto sačuvati i za polufinale Kupa," naglasio je Krizmanić.

Krešo je 'domaći dečko' iz Velike Gorice, doma je na Galženici, na Trgu Stjepana Radića. Svoj nogometni put započeo je na Udarniku, a preko Hrvatskog dragovoljca stigao je i do Gradskog stadiona.

Na svom razvojnom putu posebno je istaknuo Sergeja Jakirovića, koji je Goricu uspješno vodio u premijernoj prvoligaškoj sezoni.

"Krenuo sam u Udarniku, otišao u Dragovoljac, bio sam tamo nekoliko godina i onda sam 2011. stigao u Goricu i od tada sam stalno ovdje. Kad je Gorica u Prvoj HNL stalno sam u kadru prve ekipe."

"Od svakog trenera naučiš nešto, ali najveći trag u mom razvoju je ostavio Sergej Jakirović, on me uveo u prvu momčad, on mi je prvi dao priliku na ozbiljnom seniorskom nivou. U nekim utakmicama, dok nije bilo Kahline, nosio sam čak i kapetansku traku..."

Bio je to već tada dokaz da se vjeruje u njega i da u njegovim nogama, ali i glavi, ima veliki potencijal! Ne samo sjajnog igrača, nego i vođe na terenu!

"Na Galženici sam doma. Svi u kvartu stvarno stalno prate, prijatelji i obitelj. Svi navijaju, jer znaju koliko sam uložio truda za ovo danas," dodao je 20-godišnji prvotimac Gorice.

Stariji 23-godišnji brat Ivan također je nogometaš i sigurno velika podrška!

"I brat i tata su imali posebnu ulogu u mojoj karijeri. U nogometu su, vole sport..."

"Brat igra u Ravnicama, baš su preuzeli vrh ljestvice i s Lukavcem će se do kraja sezone boriti za naslov. Oni su na Ravnicama na 'gorički' pogon, tamo su i Čagalj i Špičić. Bit će zanimljivo!"

Hrvatska na svakom natjecanju ima velike ambicije, a prvi cilj je svakako prolazak izuzetno teške skupine i plasman u četvrtfinale.

Krizmaniću je Bišćan u ovoj momčad namijenio ulogu stopera.

"Bit će teško, ali imamo svoje ambicije. Vjerujemo u svoju kvalitetu, imamo vrhunsku momčad, ali vidjet ćemo što će se dogoditi."

Posted by Hrvatski nogometni savez on Thursday, March 25, 2021

Kolege u reprezentaciji su mu Velikogoričanin David Čolina, lijevi bek Hajduka, ali i klupski suigrači Dario Špikić, koji je također s nogometom krenuo na Udarniku, ali i Slavonac Hrvoje Babec.

Dobar reprezentativni rezultat mogao bi imati i veliki utjecaj na njegovu klupsku karijeru.

"Svaki igrač koji igra u Hrvatskoj ima san otići negdje u inozemstvo. Ne treba to skrivati, ali meni je trenutno jako dobro u Gorici. Klub je vrhunski posložen, pogotovo za mlade igrače i mislim da ne treba srljati s tim nekakvim odlukama. Volio bih ostati ovdje još neko vrijeme, odigrati u kontinuitetu, a onda ćemo vidjeti. Na meni je samo da igram svaku utakmicu dobro, a sve ostalo će doći," zaključio je za kraj razgovora Krešimir Krizmanić.

Želimo i njemu i svim ostalim Goričanima i cijeloj našoj mladoj reprezentaciji zapaženi uspjeh i rezultat za pamćenje. Ova generacija je za to sposobna!

Podijeli