Novosti Sport Događanja

Koronavirus u Gorici: Utakmica s Varaždinom ne igra se u nedjelju

11.11.2022. / Damir Žbulj

Nedjeljni okršaj s Varaždinom bio je u HNK Gorica istaknut kao najvažnija utakmica ovog dijela sezone, novi trener Mensur Mujdža to je posebno naglasio prije nekoliko dana, nakon ispadanja iz Kupa u Šibeniku, ali taj bitan prvenstveni dvoboj ipak se neće odigrati u ovom terminu.

U svlačionicu turopoljskog prvoligaša uvukao se koronavirus i  povjerenik za natjecanje Josip Brezni donio je odluka da se dvoboj 17. kola SuperSport HNL-a odgađa.

Odluka o odgodi utakmice donesena je na osnovu dostavljene dokumentacije s pozitivnim nalazima testova igrača Gorice na COVID-19.

"Sukladno odredbi članka 4. Propozicija natjecanja, kojim je određeno da se pravo na odgodu utakmice na najmanje deset dana ostvaruje ako klub ima najmanje pet igrača zaraženih ili u izolaciji, na osnovu dostavljene dokumentacije donesena je odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođena utakmica odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu, a na osnovu potreba ugovornog partnera za TV prava SuperSport HNL i mogućnostima klubova prema utvrđenom kalendaru natjecanja, o čemu će se odluka donijeti naknadno," službeno je pojašnjenje.

Bit će to u drugom dijelu sezone, jer od ponedjeljak kreće pauza zbog Svjetskog prvenstva, a nastavak prvoligaškog natjecanja predviđen je za 20. siječnja.

Gorica će tako ostati na mizernih sedam bodova, na dnu ljestvice.

Navijači koji su kupili ulaznice za utakmicu protiv Varaždina u pretprodaji, s istim će moći ući na stadion i u novom terminu ili mogu zatražiti povrat sredstava. Vlasnici ulaznica koji odluče doći na utakmicu u naknadno određenom terminu, trebaju obavijestiti klub na mail ulaznice@hnk-gorica.hr.

 

 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli