Novosti Sport Događanja

Mujdža nakon oproštaja od Kupa: Naravno, glavni cilj nam je ono što slijedi u nedjelju

10.11.2022. / Damir Žbulj

Debi Mensura Mujdže na klupi Gorice nije prošao prema očekivanjima. Nadali smo se kako će se trenerskom smjenom postići 'pozitivan šok' i kako će Goričani u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na Šubićevcu zaigrati puno hrabrije i ofenzivnije, no, dobili smo još jednu utakmicu u kojoj se vidjela sva napadačka nemoć ove momčadi.

"Nažalost, ispali smo iz Kupa, ali naravno da je nama glavni cilj ono što nam slijedi u nedjelju. Htjeli smo ovom utakmicu okrenuti stvari i energiju i da pozitivnim rezultatom dobijemo 'boost' za nedjelju," komentirao je 2:0 poraz od Šibenika pa dodao:

"Izostalo je to, ali ne mogu reći da igrači nisu dali sve od sebe. Očito je da u ekipi fali energije i agresivnosti i mislim da nismo bili dobri u duelima."

Najvažnija utakmica ovog jesenskog dijela sezone bit će nedjeljno gostovanje Varaždina na Gradskom stadionu od 12.55 sati.

Turopoljski prvoligaš je na dnu prvenstvene ljestvice sa samo sedam osvojenih bodova, šest manje od Šibenika i pobjeda nad Varaždincima je imperativ, ako se želi s optimizmom otići na ovu zimsku pauzu, koja će zbog Svjetskog prvenstva trajati do 20. siječnja.

Bit će to sasvim dovoljno vremena za 'remont' momčadi, ali i pripremu za izvjesnu borbu za opstanak.

"Šibenik nas je dosta nadjačao, a sad nam preostaje da u narednim danima skupimo što više snage i energije i da u nedjelju budemo pravi, u tim segmentima u kojima ovdje nismo bili," dodao je strateg Gorice, koji je momčad preuzeo za ove dvije preostale utakmice, nakon čega će se razmišljati o dugoročnom rješenju.

Ako dobije Varaždin, možda će Mujdža biti i dugoročno rješenje.

U Šibeniku su priliku dobili i neki igrači iz drugog plana, kao i juniori, kojima je do nedavno bio trener, poput Crucea, Brleka, Žigera, Marjanovića...

"Imali smo neke izostanke zbog ozljeda, neke igrače smo jednostavno trebali odmoriti i mislim da su oni zaslužili šansu. Mislim da imaju dobru budućnost i da moramo težiti da im damo više mogućnosti."

 

Podijeli