Novosti Sport Događanja

Kapetan Dvorneković predvodi Goričane na Maksimiru: Ovo bi bila najljepša pobjeda!

28.04.2021. / Damir Žbulj

Matija Dvorneković kapetanski će predvoditi Goricu u svojoj najvažnijoj i najvećoj utakmici u dosadašnjoj povijest, u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa na Maksimiru protiv Dinama!

Igra se samo jedan dvoboj, a ulog je plasman u finale, koje se 19. svibnja igra upravo na velikogoričkom Gradskom stadionu.

"Za ovu utakmicu sam se pripremao kao i za svaku drugu. Vjerujem da je još uvijek puno velikih stvari ispred nas, ispred ovog kluba. Naravno, prvi put igrati u polufinalu Kupa daje ovom susretu neku težinu i važnost, ali mislim da to moramo staviti sa strane. U dvoboj moramo ući uživajući i da damo sve od sebe, najbolje što možemo, bez nekog dodatnog grča i tereta. Jedino tako možemo naškoditi Dinamu," najavio je Dvorneković pa se osvrnuo na slavlje protiv Lokomotive:

"Toliko dugo nismo pjevali da sam skoro zaboravio riječi pjesme," s osmijehom na licu, kroz šalu je dodao Nindža.

"Puno se lakše bilo pripremati za ovu utakmicu, ljepše je bilo čekati ovo polufinale s pobjedom, vratili smo se na treće mjesto na tablici. Igrači imaju sada dodatan motiv i možemo sada nastaviti prezentirati dobre partije i ako Bog da, nastaviti s pobjedama!"

U 11 službenih međusobnih susreta Dinamo je pobijedio deset puta, a Gorica je tek jednom uspjela uzeti bod, lani u lipnju pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa.

"Ovo bi bila najljepša pobjeda. Dosadašnji skor svi znamo. Vjerujem u zakon velikih brojeva, tako je bilo kad smo pobjeđivali Rijeku, tako je i sada protiv Dinama. UZ našu kvalitetu koju posjedujemo, zašto ne bismo poremetili planove Dinamu?"

Dvorneković vjeruje kako njegovi suigrači imaju kvalitetu za pripremiti veliko iznenađenje...

"U zadnjih četiri, pet utakmica smo bez pet, šest prvotimaca. Ali, navikli smo se, prezentiramo dobre igre, lopta nas je i nagradila protiv Lokomotive, zabili smo četiri gola i sada samo moramo nastaviti svojim putem, ponizno. Prvo je pred nama ovo polufinale, a onda ćemo razmišljati o ostalim stvarima," zaključio je iskusni veznjak Gorice.

U borbu za veliko finale, u srijedu od 18 sati, od prve minute krenut će još i Banić, Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita, Junior, Babec, Hamad, Špikić i Matar Dieye.

Podijeli