Novosti Sport Događanja

Gorica poražena i u posljednjoj provjeri prije gostovanja na Rujevici: Znamo koji igrači konkuriraju za prvo kolo

11.07.2021. / Damir Žbulj

Posljednja provjera prije početka nove prvoligaške sezone nije prošla najbolje za Goricu. Na Gradskom stadionu upisan je poraz i od slovenskog Brava iz Ljubljane, a to je za ekipu Krunoslava Rendulića treći u nizu...

Nakon minimalne pobjede nad Celjem i 1:1 remija s rumunjskim Aradom, Goričani su 2:0 izgubili od novosadske Vojvodine pa 3:1 od Lokomotive i sada od Brava.

Rendulić je protiv Slovenca krenuo s poprilično snažnim sastavom, s igračima koje se može očekivati i na Rujevici protiv Rijeke.

Sasvim je lako moguće da Banić u ljetnom prijelaznom roku napusti klub pa je na vratima bio novopridošli Kotarski, u posljednjoj liniji bili su Musa, Moro, Jovičić i Keita, u veznoj liniji Junior, Babec, Šroler, Mitrović i Lovrić, dok je u špici bio Matar Dieye, koji i dalje više promašuje nego što trese suparničke mreže.

Imala je Gorica nekoliko solidnih prilika u otvaranju dvoboja, no, do prednosti su stigli gosti iz Ljubljane, koji koriste pogrešku goričke obrane i preko Kancilije dolaze do prednosti u 18. minuti susreta.

U finišu prvog poluvremena trebalo je na semaforu biti 1:1, ali je Matar upropastio dobro dodavanje Šrolera i zakinuo ga za asistenciju.

Senegalski 'napadač' imao je novu prigodu i početkom nastavka, ali rezultat ostaje isti...

I ubrzo nakon toga Gorica prima još jedan pogodak, još jednom je 'zaštekala' posljednja linija, a Loren Maružin pogađa za 0:2.

Minute su u drugom poluvremenu dobili i Brodić, Delfi, Fruk, Dvorneković, Kalik, Pršir, Zorica i Marjanović...

Rendulića u ovih posljednjih nekoliko dana prije gostovanja u Rijeci čeka težak posao kako pronaći idealnu postavu da se u novu sezonu krene s pozitivnim rezultatom.

"Ušli smo u završnicu priprema i zadovoljan sam kako smo odradili ovo do sada. Momci su radili predano i u tome nemam nikakvih zamjerki."

"Rezultat nije bio primaran, u utakmice ulazimo nakon teških treninga. Nismo niti u jednoj izgubljenoj utakmici bili u podređenom položaju. Radili smo neke greške i to smo skupo platili," naglasio je trener Gorice pa zaključio:

"Znamo koji su igrači koji konkuriraju za prvo kolo i tu nema nikakvih nepoznanica..."

Utakmica na Rujevici igra se u subotu od 21 sat.

U petak novu sezonu HT Prve lige otvaraju Dinamo i Slaven Belupo te Osijek i Šibenik. U subotu igraju još Lokomotiva i Hajduk, dok će prvo kolo u nedjelju zaključiti Istra 1961 i povratnik među prvoligaše, Hrvatski dragovoljac.

 

HNK GORICA: Kotarski - Musa, Moro (Marjanović 78'), Jovičić, Keita (Zorica 83') - Junior (Pršir 72'), Babec (Kalik 87') - Šroler (Dvorenković 64'), Mitrović (Fruk 64'), Lovrić (Delfi 87') - Matar (Brodić 64'). Trener: Krunoslav Rendulić.

Podijeli