Novosti Sport Događanja

Bikovi u Širokom Brijegu izbjegnuli posljednje mjesto ABA 2 lige, sada slijedi najvažniji dio sezone i borba za opstanak u domaćem prvenstvu

11.03.2023. / Damir Žbulj

 Košarkaši Gorice zaključili su ovosezonski nastup u regionalnoj ABA 2 ligi pobjedom nad makedonskim TFT-om te porazima od slovenskog Šenčura i domaćina zadnjeg turnira, Širokog Brijega.

Ekipa Braslava Turića je u ovoj turbulentnoj sezone u regionalnom natjecanju dva puta slavila i to je bilo dovoljno da se izbjegne posljednja pozicija na ljestvici, koja će pripasti ili Vrijednosnicama Osijek ili sarajevskom Sparsu, no, utakmice u ABA 2 ligi poslužile su treneru Turiću za uigravanje momčadi i podizanje samopouzdanja nakon dobrih partija.

Protiv Širokog su Bikovi dobro izgledali u prvom poluvremenu, dok je bilo snage i energije. Imali su u drugoj četvrtini i dvoznamenkastu prednost (35:24), ali nakon toga su domaći košarkaši dodali gas i na kraju zasluženo stigli do 88:78 slavlja.

Ponovno je Goricu predvodio Dino Cinac s 14 koševa, dok su dvoznamenkasti učinak s 11 poena imali i Majić i Gunjina, koji je imao i sedam skokova te Uljarević s 11 asistencija i šest koševa.

Goričane sada čeka najvažniji dio sezone, početak Lige za ostanak i velika borba za očuvanje premijerligaškog statusa. Momčad Braslava Turića ima pet pobjeda, koliko ima i DepoLink Škrljevo s utakmicom manje. Tek pobjedu više imaju Zabok, Alkar i Bosco i među tim klubovima treba tražiti kandidate za ispadanje. Iskreno se nadamo kako to neće biti Gorica, a s obzirom na trenutnu formu i partije u posljednjih nekoliko tjedana, navijači mogu imati razloga za optimizam. 

Podijeli