02.09.2010

Škole spremne za učenike

Današnje jutro proveli smo u obilasku triju velikogoričkih škola s vodstvom Grada. Za uređenje škola u Velikoj Gorici ove je godine potrošeno oko 3 milijuna kuna.

Mraclin 400 tisuća kuna

Škola u Mracilinu, u sklopu koje je i dječji vrtić, izgrađena je daleke 1928. godine.
- Škola je bila poprilično zapuštena i ovdje smo zatekli jako loše stanje - kaže pročelnik za društvene djelatnosti Zvonko Kunić. Gradonačelnik Dražen Barišić djelomično se složio s tim riječima: "U školu se ulagalo stihijski i bila je u katastrofalnom stanju!".

mraclinškola.jpg

S radovima vrijednim 400 tisuća kuna u školi je uređena kuhinja, sanitarni čvorovi, zidovi i podovi, a pučka škola dobila je i novo ruho fasadom i novim krovištem.

U kakvome je stanju školu pohađalo šesdesetero djece najbolje govore riječi ravnatelja Krešimira Matašina koji kaže kako sanitarni čvorovi su sada po europskim standardima - imaju toplu vodu!

Habdelić 450 tisuća kuna

Ravnatelj Davor Vidović iz OŠ Jurja Habdelića, po dolasku u razgledavanje, govori nam kako se većina izvršenih radova ne vidi. Naime, u školi su promijenjene kompletne instalacije pa će učenici tek primjetiti svježe obojene zidove. Zamjenjena je i stolarija, a ugrađeno je lamistal staklo koje se pri razbijanju ne raspada.

 - Inspekcija nas je upozorila na pregradne zidove, a osim njih riješena je i "panik" rasvjeta - dodaje gradonačelnik Barišić.

Kvaternik 400 tisuća kuna

U osnovnoj školi Eugena Kvaternika ne čeka se zadnji trenutak pa pripreme za novu školsku godinu pod budnim okom ravnatelja Ivice Gazdića, ali i nadzornih kamera, teku u laganom ritmu. Nastavno osoblje održava sastanke, čistačice su školu prošle uzduž i poprijeko, a učenici pripremaju program za doček prvašića.

- Radnike sam jutros potjerao - kaže ravnatelj Gazdić zadovoljan izvršenim radovima. Uređeni su sanitarni čvorovi, gradi se novi parking da se oslobodi prostor ispred škole, pokrećeni su zidovi...

kvaternikobnova2010.jpg

Učenike će zasigurno najviše obradovati dvije nove fontane, ona u proširenom holu, te druga u novo uređenom vrtu koji se nalazi usred škole. - U vrt ćemo staviti i deset klupa pa će djeca za vrijeme odmora biti ovdje - pojašnjava Gazdić.

Unatoč tome što mu se bliži mirovina poduzetni ravnatelj je iskoristio priliku da lobira za nova ulaganja u školu, a same riječi hvale imao je za djelatnike škole i roditelje koji pomažu u opremanju škole.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati