13.12.2010

Siniša Belošević i Zlatne godine te TS Alibi pobjednici 3. VGF-a

Pobjedu na 3. velikogoričkom glazbenom festivalu održanom u nedjelju u srednjoškolskoj sportskoj dvorani odijeli su Siniša Belošević i Zlatne godine, po odluci žirija, te TS Alibi po odluci publike.

Žiri u sastavu Siniša Leopold, Željko Bradić, Snježana Špehar, Dražen Kurilovčan i Vlado Horina najboljim je ocijenio nastup Siniše Beloševića i Zlatnih godina u izvedbi njihove pjesme „Turopoljska divja roža“. Iza njih su završili Giovanni Furlan i TS Složna braća s pjesmom „Srebrni mjesec iznad Posavine“ te Ćiro Gašparac i VIS Jane s pjesmom „U srcu mi Turopolje“.

TS Alibi s pjesmom „Turopoljska ljubav“ osvojio je prvu nagradu publike, skupivši najviše glasova od slušatelja City i Quirinus radija te publike u dvorani. Nagradu za najbolji tekst dobila je pjesma „Jablani stari“ autora Tomislava Dvornekovića koju je izveo Stanko Šarić i VIS Jane.

Nagradu za autohtonost odnijela je pjesma „Bajs na trešće“ autora Marinka Katulića, u izvedbi Davora Dretara i Vida Baloga. Dok je nagrada za najbolju interpretaciju pripala Zvonku Kompesu za izvedbu pjesma „Kad ode mati“.

Festival je zatvorio gradonačelnik Dražen Barišić riječima:

 – Iako će mnoge od izvedenih pjesama biti ubrzo zaboravljene, svaka je napisana na turopoljskom notnom zapisu, izvedena na turopoljskim instrumentima i na turopoljskom jeziku. Svaka je pjesma zato svojevrsni dokument vremena i u tome je njihova velika vrijednost – poručio je gradonačelnik.

3. VGF organizirala je Udruga VGF pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice, Zagrebačke županije i Turističke zajednice Velike Gorice, a u gotovo trosatnom programu uživala je raspoložena publika koja je ispunila dvoranu do posljednjeg mjesta.

autor: Stjepan Mileković / Vgdanas


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati