11.01.2011

Sanacija nebodera na proljeće

Jedna od najstarijih velikogoričkih zgrada, vodotoranj, ove bi godine napokon trebala biti sanirana. Zgrada stara više od 35 godina vodom opskrbljuje područje grada, a već duže vrijeme predstavlja jedan od ključnih gradskih problema.

U sanaciju na proljeće

– Dokumentacija za sanaciju vodotornja spremna je, a veći dio sredstava je osiguran. Do proljeća bi trebao biti raspisan natječaj za izbor izvođača radova – kazao je Jure Galić, direktor VG vodoopskrbe.

Sanacija zgrade trebala bi stajati između 1,7 i dva milijuna kuna, od kojih bi veći dio financirao Grad.

– Osigurali smo u proračunu za ovu godinu 1,4 milijuna kuna i zajedno s ostalim partnerima krenut ćemo u sanaciju – potvrdio je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić, dodavši da zgrada u stanju u kakvom je sada zasigurno predstavlja opasnost za građane.

– Zgrada vodotornja je zapuštena, pa je postala već i opasna za građane koji u njoj žive ili se oko nje kreću. Godinama nitko nije uložio u obnovu niti se htio uhvatiti u koštac s tim problemom – kazao je Barišić.

Ostatak troškova sanacije vodotornja financirat će Hrvatska elektroprivreda.

neboder.jpg
Osim što nije naročito lijep, sada predstavlja i sigurnosne probleme

Upravo zbog činjenice da se pravo stanje vodotornja ne može znati sve dok sanacija ne počne, do tada se ne može znati niti koliko će ona točno trajati.

– Teško je točno predvidjeti koliko će radovi trajati, ali u planu nam je sanaciju završiti do kraja ove godine – kazao je Jure Galić, svjestan činjenice da zgrada predstavlja opasnost.

Sigurnost i dotjerivanje

– To je sada uistinu nereprezentativno zdanje u središtu Velike Gorice, a nije niti potpuno sigurno – istaknuo je Jure Galić, dodavši da će sanacijom Grad višestruko profitirati.

– Povećat će se sigurnost građana i potrošača, konstrukcija će biti čvršća i trajnija, dok će i sam okoliš izgledati dotjeranije – zaključio je direktor VG vodoopskrbe Jure Galić.

autor: Nataša Mlinarić / Večernji list


Komentari
11.01.2011 - lulu
aleluja :)
11.01.2011 - lulu
aleluja :)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.