02.11.2010

S groblja ukrali desetak brončanih kipova

Da je trgovanje metalom unosan posao, na kojemu se ilegalnim radnjama bez mnogo uloženog truda dobro zaradi, možemo sve češće čitati u medijima. Prerada metala i reciklaža je sa sobom donijela i novu vrstu kriminala - krađu sirovina.

Nakon što dobro uhodani lopovi opustuše veće objekte i čiste sirovine, kakav je slučaj recimo Domovinskog mosta, ne prezaju dirati niti u drugima svete stvari.

Pretprošloga tjedna Mraclin je šokirala krađa brončane biste poginulog hrvatskog branitelja. Jednako uznemirujuću krađu dočekali su za Dan Svih svetih i stanovnici Ščitarjeva. Kako javlja zagrebačka Policijska uprava, u protekla tri dana u noćnim satima s mjesnog groblja ukradeno je desetak brončanih kipova.

Lopovi su tako oskvrnuli najmanje deset grobnih mjesta, koliko je zasad utvrđeno, s kojih su ukrali brončane kipove ukupne vrijednosti više desetaka tisuća kuna. Ukoliko imate informacije koje bi pomogle u rasvjetljavanju ovoga slučaja javite se u velikogoričku policijsku postaju uz zajamčenu diskreciju ili na telefon 192.


Komentari
03.11.2010 - cool232
katastrofa..
02.11.2010 - ivan
Ma nemam komentara...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.