15.10.2010

Prva pješačka staza Vukomeričkih gorica

Sunčan i suh jesenski dan uvijek je dobar poziv za odlazak van grada Velike Gorice i provođenje dijela dana u prirodi. Volite li šetati kroz Vukomeričke gorice, a ne poznajete najbolje teren, sutra je dan kada ćete doći na svoje. Naime, ove subote se otvara prva pješačka staza u Vukomeričkim goricama nastala suradnjom Planinarskog društva Velika Gorica, Grada Velike Gorice, Turističke zajednice i Hrvatskih šuma.

Poučno pješačka staza "Šumarica" duga je 10 kilometara, bez velikih visinskih razlika i prohoda se za dva sata. Staza većim dijelom prolazi već uhodanim šumskim i kolnim putovima, dok su na kraćoj, šumskoj trasi postavljeni putokazi. Duž staze su postavljeni panoi s informacija o biljnom i životinjskom svijetu, lokaciji na stazi, 3D prikaz i visinski presjek te informacije o Vukomeričkim goricama.

Svečano otvorenje staze je ove subote. Okupljanje je u 10 sati u Kozjači na vrhu Lakovica nakon čega se kreću duž staze prema Krušaku. Na Krušaku u 13 sati je doček uz glazbeno-zabavni program, ali i izvlačenje nagrada za sudionike pješačenja. Početna i krajna točka ove staze s Velikom Goricom su povezane direktnim autobusnim linijama.

Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati