03.11.2010

Pronađeni ukradeni kipovi, lopovi ih razrezali

Slučaj ukradenih kipova s groblja u Ščitarjevu dobio je svoj epilog uhićenjem dvojca odgovornim za ovo kazneno djelo. To je dobra vijest. Loša vijest je da su pronađeni kipovi izrezani na komade te takvi vraćeni njihovim vlasnicima.

Kao što smo izvjestili ovoga vikenda prijavljeno 11 krađa mesinganih ukrasnih kipova svetaca i križeva s groblja u Ščitarjevu. Procijenjeno je da je šteta 18.500,00 kuna. Počinitelje ovog djela, s ukradenim stvarima, policija je uhitila na području Hrvatske Kostajnice, izvijestio nas je danas zamjenik načelnika velikogoričke policijske postaje Ivica Stuparić.

- Radi se o D.R.(rođ. 1987.g.) i S.R.(rođ.1988.g.) za koje je kriminalističkom obradom utvrđeno da su izvršili krađu nakon čega su se odvezli u Hrvatsku Kostajnicu gdje su kipove izrezali na komade. Namjera im je bila kipove prodati u otkupnim stanicama kao sekundarnu sirovinu - kaže Stuparić.

kipićirazrezani.jpg

Dvojac neprijavljeno boravi u Gradu Zagrebu i otprije je poznat policiji, a uz kaznene prijave utvrđuje se jesu li povezani sa sličnim događajima na velikogoričkom području.

Zamjenik načelnika nam je i rekao da je u Velikoj Gorici u prvih 10 mjeseci ove godine zabilježen pad kriminaliteta od 4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Isto tako naglasio je da bilježe pozitivnije rezultate u razotkrivanju počinitelja.

Ipak u porastu je broj provala pa iz policijske postaje poručuju da ukoliko namjeravate biti duže vrijeme odsutni iz svoga doma zadužite svoje susjede da pripaze na vaš dom.


Komentari
03.11.2010 - nk romska vatra
saču da ukradem mač od zlatara!!!
03.11.2010 - vanilla_kok
normalno da borave u ZG kad mi nemamo dovoljno velikih semafora... :/
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.