20.04.2010

Promocija nove zbirke J.Kovačevića


Večeras će u Gradskoj vijećnici, s početkom u 19 sati, biti održana promocija knjige kratkih priča Josipa Kovačevića koja nosi ime "Vojuvajne Turopolcov z banom Jelačićem.

U novoj zbirci pripovjedaka pučki pisac iz Buševca Josip Kovačević ostaje vjeran svom dobro poznatom načinu iznošenja zavičajne tematike. U njoj se autentični događaji, vjerovanja, sjećanja i mašta međusobno isprepliću da bi nam dočarali domaćeg čovjeka i njegov svijet iz nekih minulih vremena. Tako npr. naslovna priča govori o sudjelovanju jednog Turopoljca iz Buševca u ratu protiv Mađara, a priča "Sablja i kravata" o tome kako su Turopoljci svoj tradicionalni rubac (podgutnicu) donijeli u Europu i ostavili ga svijetu kao trajni muški odjevni predmet.

I u ovoj zbirci karakteristična je Kovačevićeva dvojezičnost. Narativni dijelovi pisani su uglavnom standardnim hrvatskim jezikom, a likovi uglavnom govore turopoljskom kajkavštinom. Ulaz na promociju je slobodan.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati