25.03.2010

Proljeće izmamilo šetače, ali i Skakače


Neobične sprave za skakanje ovih toplijih dana sve češće možemo vidjeti na goričkim ulicama. Neki ovaj sport smatraju ekstremnim, neki rekreativnim, ali činjenica je da svojom pojavom plijeni pažnju svih slučajnih prolaznika koji ga promatraju s velikim zanimanjem. Sprave za skakanje, takozvani Skakači, već dugo vremena su hit u svijetu, a u Hrvatskoj su neko vrijeme aktualni.

U Velikoj Gorici, Robert Bučan- Čobi se ovom vrstom rekreacije bavi gotovo godinu dana. Prvi put je stao na skakače u Zagrebu na Jarunu, gdje se moglo isprobati skakanje na velikim ili malim skakačima. Već nakon dva tjedna kupio je ove sprave i krenuo trenirati hodanje, trčanje, skakanje, preskakivanje i na kraju salta.

-Brzo sam ulovio ravnotežu, trebalo mi je oko deset minuta da prohodam i odmah sam odlučio nabaviti skakače - kaže Robert.  Ljudi su najčešće iznenađeni, većini se ovo čini veoma jednostavno. No nije nimalo lagano održavati ravnotežu jer je površina za skakanje mala, a visina dosta velika. No kada se savlada hodanje, sve postaje lakše. Skakači koriste pritisak tijela na podlogu i ujedinjuju povratnu energiju opruge sa energijom mišića. Tako se više puta povećava energija mišića i omogućuje trčanje čak do četrdeset kilometara na sat, skakanje dva metra u vis i tri metra u dalj.


skakač1.jpg

Najčešća pitanja su vezana uz stajanje koje je nemoguće, potrebno je cijelo vrijeme skakutati na mjestu jer se inače gubi ravnoteža. Nekoliko puta sam pao sa skakača, ali nisam odustao, a to je najvažnije- nadodaje Robert.

Ovo je dobar način rekreacije i vježbanja, za razvoj avanturističkog duha, hobi ili svakodnevni trening, za djecu i odrasle, za gubitak kilograma i jačanje kardio- vaskularnog sustava jer rade gotovo svi mišići u tijelu i vjerojatno će se uskoro uz rolere, bicikliste i druge rekreativce i sportaše naći i skakači. Kako to izgleda u akciji pogledajte u video primjerima.

apKomentari
27.03.2010 - Bambo_ocha 1
cca 1300 kn, ubaci u gugl SKAKAČI-POWERSTRIDER
26.03.2010 - biserka
zna neko kolko to čudo košta??
26.03.2010 - Bambo_ocha
Superiška!
26.03.2010 - cool232
baraba ! :)
25.03.2010 - vanilla_kok
goricki klokan vulgaris! :) kul je stvarcica skroz
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati