12.07.2010

Preminuo mons. Frkin

U 80. godini života preminuo je bivši dekan Velikogoričko-odranskog dekanata, mons. Josip Frkin.

Od 1981. godine kada je došao u Veliku Goricu kao dugogodišnji župnik krstio je, krizmao i vjenčao generacije Velikogoričana. Pod njegovim vodstvom utemeljene su župe Sv. Petra i Pavla u Galženici, Ranjenog Isusa u Plesu, a želja za pokretanjem župe Milosrdnog Isusa u Kurilovcu na mjestu kurije Josipović još uvijek nije se ostvarila.

Za njegova svećeništva u V.Gorici obnovljena je župna crkva Navještenja Blažene Djevice Marije te župni dvor Nazaret, a zaslužan je i za gradnju Milenijskog križa. Uz to začetnik je Biblijskog bdijenja i hodočašća u svetište Marija Bistricu koje sada već imaju dugogodišnju tradiciju. Velikogorički župni list Navještenje također je pokrenut pod njegovim djelovanjem.

Josip Frkin rođen je 1930.godine kraj Samobora. U Zagrebu je završio Bogoslovni fakultet, a zaređen je 1957. godine. 2007. godine proslavio je 50. obljetnicu misništva odnosno zlatnu misu.
Od 1981. do 2008. godine bio je župnik župe Navještenja Blažene Djevice Marije.

Pogreb će se održati u četvrtak 15. srpnja u crkvi sv. Anastazije u Samoboru, nakon mise koja počinje u 16.30 sati.


Komentari
15.07.2010 - ivana
meni je bijo dobar svečenik bijo jako ljubazan
12.07.2010 - Darija
A..baš mi je žao. Bio je presuper svećenik! :(
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati