29.01.2010

Premijera Crtančice


Večeras u Domu kulture Galženica u 20 sati bit će premijerno prikazana predstava Crtančica u kojoj glumi Ivanka Mazurkijević.

Jedna usamljena djevojčica svoj je svijet odlučila stvoriti pomoću crteža – ona izmišlja vlastite prostore, predmete, pojave i bića, koja postoje paralelno s onima u stvarnom životu. Tako nastaje njena odjeća, soba, kuća, igralište, prijatelj, domaće i divlje životinje… a najzanimljivije je što roditelji i prijatelji ožive u trenutku kad završi crtež!


crtancica.jpg


Crtančica je predstava koja nastaje iz likovnog promišljanja kazališta česte suradnice Ivice Buljana, kostimografkinje Ane Savić Gecan, koja za ovu priliku potpisuje likovni koncept, kostimografiju i režiju. Crteži i kostimi koji se koriste zasnovani su na dječem risanju. Cilj je predstave, kroz izmišljeni dan djevojčive koja crta, potaknuti djecu kojoj je namijenjena, na likovno izražavanje, koje autorica smatra ravnopravnim verbalnom.


Dvodimenzionalni crteži pretvaraju se uz pomoć animacije u filmske projekcija, a kroz priču pjevanjem, plesom i crtanjem publiku vodi Ivanka Mazurkijević, koja je istovremno i glavni lik, i pripovjedačica-komentatorica i crtačica, a zajedno sa Stankom Kovačićem potpisuje i autorsku glazbu predstave, dok je scenografiju osmislila Željka Jordan.


teatar.hrKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati