16.06.2010

Politička prepucavanja oko Foruma za zapošljavanje invalida

Prije večerašnjeg održavanja Foruma poslodavaca Velike Gorice na temu zapošljavanja osoba s invaliditetom velikogorički političari su ovaj događaj iskoristili za medijski obračun.

Naime, svoje izlaganje na Forumu najavio je gradonačelnik Dražen Barišić na što je reagirao velikogorički HNS priopćenjem u kojem podsjećaju da je među prvim odlukama gradonačelnika bila smjena 80-postotnog invalida Ozrena Klarića, koji je kao 13-godišnjak stradao kada ga je prijatelj upucao pištoljem u glavu. Njegov otkaz opravdavao se time što Grad više nema potrebe za njegovim radnim mjestom, a druga strana je tvrdila da je jedini razlog otkaza njegov aktivizam u SDP-u.

- Gradonačelnik bi nakon toga skandala trebao biti posljednja osoba koja ima pravo javno mudrovati o „potrebi zapošljavanja osoba s invaliditetom“ - stoji u HNS-ovu priopćenju.


- On je radio na ugovor o djelu kao grafičar zbog pojačanog obima posla, a kad se obim posla smanjio, otkazan mu je ugovor o djelu s poštivanjem klauzule otkaznog roka od 30 dana - rekao je za Večernji list gradonačelnik Barišić dodavši da Ozren Klarić radi jer je, kako kaže gradonačelnik, na njegovu preporuku zaposlen u Zadruzi Velika Gorica.

Cilj Foruma je ukazati na zapošljivost osoba s invaliditetom i predstaviti poticaje koji se nude poslodavcima prilikom zapošljavanja osoba s invaliditetom. Bila bi šteta da u medijima ostane zabilježen tek kao sjena političkih prepucavanja.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.