15.02.2011

Policijsko izvješće za protekli tjedan

Iz policijskog izvješća za vrijeme od 8. do 15. velače, u kojemu je policija imala 54 intervencije, na današnjoj novinskoj konferenciji istaknuti su slijedeći događaji.

Najbrže riješeno razbojništvo ikada

Kako smo jučer izvjestili, razbojništvo kioska Tiska u Zvonimirovoj ulici je riješeno te je dvojac rođen 1992.godine i 1993.godine, od koji je stariji prijetio pištoljem djelatnici u kiosku, sproveden u Istražni zatvor u Zagrebu. Kao dopunu informacije dodajmo samo da stariji prebivalište ima u V.Gorici, a mlađi na području Posavine. Uhićenog razbojnika je, prema opisu djelatnice kioska, policija pronašla 20 minuta nakon pljačke.

Pijani drvosječe popili 300 litara ukradenog vina

U Starome Čiči provaljeno je 11. veljače u kuću iz koje je ukradeno materijala za parkete u vrijednosti 50 tisuća kuna. U Čičkoj Poljani ukradeni su geotehnički alati tvrtke Minax d.o.o. u vrijednosti 10 000 kuna. U Podotočju je provaljeno u prostorije tvrtke Stepko d.o.o. gdje su ukradene dvije traktroske gume vrijedne 15 tisuća kuna. U Donjem Hruševcu, iz koje je od početka godine izbivala vlasnica (rođ-1932.g.), je provaljeno u kuću iz koje je ukradeno 300 litara domaćeg vina, a šteta je procijenjena na 3000 kuna. Provalnike je policija pronašla, a radi se o dvojici "veselih drvosječa" koji su si uveseljavali odlaske u šumu konzumirajući ukradeno vino.

Od pet nasilja četiri zbog alkohola, jedno počinio 14-godišnjak

U proteklih tjedan dana policija je intervenirala i u 5 slučajeva obiteljskog nasilja. U dva slučajeva optužnice su odbačene zbog odustajanja oštećenih koji nisu htjeli svjedočiti protiv prekršitelja, članova svojih obitelji. Izdvojimo da je u jednom slučaju 14-godišnjak nasilničko se ponašao prema svojoj majci, a sud mu je dodjelio ukor zbog njegova ponašanja.

U ostala četiri slučajeva u svima je prisutan alkohol, a rekorderu, koji je dobio godinu dana uvjetne radi nasilja prema supruzi pred djetetom, izmjereno je 2,04 promila. Zabilježen je i treći prekršaj "obiteljskog zakona" kod muškarca (rođ.1953.g.) kojemu je izmjereno 1,81 promila, a dobio je 30 dana zatvora. U prošlome tjednu izvijestili smo i o napadu na policajce u Dubrancu koji su djelovali po prijavi za obiteljsko nasilje. Muškarcu je izmjereno 1,77 promila, a nasilnički se ponašao prema supruzi koja je odbila svjedočiti protiv njega, ali ga očekuje tužba za sprječavanje postupanja službene osobe.


Komentari
15.02.2011 - madafaka
..eto kaj se dešava kad gradonačelnik preda ključeve grada za vrijeme pokladnih dana. vlada fašničko bezvlađe i anarhija :D
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a