29.03.2011

Policijsko izvješće: Tjedan prilično miran

Velikogorička policija u tjednu od 22. do 29. ožujka obradila je 65 događaja od čega čak 22 prometne nesreće u kojima je bilo petero povrijeđenih. Osim velikog broja nesreća tjedan je bio prilično miran.

Glede požara automobila u Kurilovčekoj ulici o kojem smo već izvjestili u policiji nemaju novih saznanja. Automobil je na vještačenju nakon čega će se znati je li došlo do samozapaljenja ili je u pitanju kazneno djelo. Također nema novih saznanja glede pronalaska leša muškarca koji je pronađen u Savi, a koji još nije identificiran. Kako na velikogoričkom području nema prijavljenih nestanka osoba tijelo je vjerojatno doplutalo uzvodno iz Zagreba, a sada je u Zavodu za sudsku medicinu.

Policija je provela kriminalističku obradu nad hrvatskim državljaninom rođenim 1977.godine za kojega je utvrđeno da je iz kuća krao bankovne kartice te njima kupovao u raznim dućanima predstavljajući se kao vlasnik kartica. Do vremena kada je pronađen to je učinio šest puta u V.Gorici i tri puta u Zagrebu, a time je nanio štetu pravim vlasnicima u iznosu od 12 000 kuna.

Zabilježene su dvije provale u vikend kuće s neznatnom štetom. U Kozjači je Zagrepčanin ostao bez starog alata i uređaja kojima ukupna vrijednost nije veća od 500 kuna. U vikend naselju Krpečanci kraj Pokupskog ukradena je inox bačva i rešetka za roštilj, šteta je oko 800 kuna. Velikogorička šumarija je ostala bez 8 metara drva bukve koja su bila pripremljena za odvoz, ali je šumare pretekao 30-godišnjak za kojega je policija utvrdila da je počinio krađu. Drva u vrijednosti 1800 kuna vraćena su Šumariji.

Obrađena su i dva slučaja obiteljskog naselja u kojemu su počinitelji osuđeni na uvjetnu kaznu od godinu dana. 25. ožujka 29-godišnjakinja je prijavila bivšeg nevjenčanog supruga koji ju je verbalno napao pred njihovim 4-godišnjim djetotom ispred Doma zdravlja. 45-godišnjak je priveden i izmjereno mu je 0,87 promila alkohola u krvi. Alkohol je kumovao i drugom slučaju u Posavini gdje je 59-godišnjaku koji je vrijeđao svoju suprugu izmjereno 2,60 promila. Oba muškarca će u zatvor na 30 dana ako ponove djelo.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati