01.03.2011

Policijsko izvješće: Maloljetnici se ne boje zakona

U policijskom izvješću za protekli tjedan, u kojemu je policija imala 63 intervencije, ponovno su aktualne krađe materijala koji se prodaje u sekundarne sirovine. Policija je razriješila niz takvih krađa, a u jednome slučaju je za niz krađa optužena skupina maloljetnika.

Maloljetnici krali metal s crkva, kuća i zgrada
Policija je jučer dobila dojavu o krađi bakrenih oluka s crkve Navještenja BDM za koju je utvrdila da ju je počinio maloljetnik rođen 1993. godine iz V.Gorice koji je oluke prodao na otpadu. Uz ovo utvrđeno je da je isti, uz pomoć druge dvojica maloljetnika, počinio deset sličnih kaznenih djela krađe s kuća i zgrada, u razdoblju od listopada do veljače. Dvojica maloljetnika od prije su poznata policiji jer su 2007. godine bili optuženi za slična djela.

Htio ukrasti plastenik
Policija je 23. veljače zaprimila dojavu da sumnjivi muškarac rastavlja plastenik u V.Gorici čije je dijelove utrpavao u kombi vozilo. Policija je zatekla 50-godišnjaka koji je u kombi već ukrcao deset tisuća kuna materijala. Daljnim istraživanjem policija je otkrila da je isti počinio krađu geotehničke opreme u Čičkoj Poljani, procjenjene također na 10 tisuća kuna. Policija ga je povezala i sa slučajevima krađe bakrenih instalacija s trafostanice vrijednosti 10 tisuća kuna u Novom Čiču kao i krađu bakrenih vodiča u Mraclinu s početak ove godine, kada je ukradeno materijala u vrijednosti 7000 kuna.

Dvije provale
U naselju Ščitarjevo je 26. veljače provaljeno u kuću, u vlasništvu 33-godišnjaka, iz koje je ukradeno alata u vrijednosti dvadeset tisuća kuna obrtnika koji je vršio radove na kući. Dva dana ranije provaljeno je u skladište tvrke Drvopokuplje u V.Gorici gdje je ukradeno materijala šindre i ograde u vrijednosti deset tisuća kuna.

Četvorici nasilnika 90 dana zatvora
Policija je zabilježila i 14 prometnih nesreća u kojima su dvije kao posljedicu imale lakšu tjelesnu ozljedu. Interveniralo se i u četiri slučaja obiteljskog nasilja u kojima su muškarci koji su fizički i verbalno napali svoje supruge ukupno sakupili 90 dana dosuđenog zatvora. U Kosnici je nasilnom muškarcu izmjereno 1,28 promila alkohola u krvi dok je nasilnik iz Ščitarjeva svoju kaznu od 11 dana zatvora zamijenio za godinu dana uvjetne.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.