14.07.2010

Osnovana udruga Domek turopolski


U Velikoj Gorici je osnovana udruga DOMEK turopolski koja za cilj ima promociju i očuvanje vrednota Turopolja., kako materijalnih tako i nematerijalnih.

Udruga DOMEK turopolski je kulturalna  udruga građana i pravnih osoba koja briguje o njegovanju turopoljskoga govora u svim vidovima odgojno-obrazovnog i javnog života, čuvanju i osuvremenjenom oživljavanju tradicijskih duhovnih i materijaliziranih vrednota zavičajnosti i Turopolja, te javnom promicanju razumijevanja, tolerancije i prožimanja svekolikih kulturnih dobara svih žitelja Turopolja.

Udruga je nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija, a djeluje na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije. Moto Udruge je: „Strpno k sloge“.

U svom radu će organizirati stručnie i javnie rasprava o svim vidovima povijesne i aktualne opstojnosti zavičajnog prostora Turopolja, objavljivati tiskovine i djelovati na druge načine kako bi se ciljevi njezina osnutka ispunjavali.

Za predsjednika Udruge je izabran utemeljitelj Zdravko Lučić, predsjednik Upravnog odbora je Slobodan Pukanić, predsjednik Nadzornog odbora Vladimir Hrenković, tajnica je Marijana Kovačić, a blagajnica Melani Nemešković.Komentari
15.07.2010 - debilander & bu
Samo da ne završe kak i "Hrvatsko Turopolje volim"...
14.07.2010 - jajodokrajo
oduvjek sam bio za ocuvanje tradicije turopolja u bilo kakvom pogledu,pa bih se volio ukljuciti u rad ove udruge i pomoci ocuvanju nasega izvornoga kraja,ako netko zna kako se prikljuciti bilo kaj neki kontakt samo da se ukljucim-->hvala
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati