04.12.2010

Okrugli stol o sportu

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice sinoć je na Ključić brdu održala okrugli stol o aktualnim pitanjima velikogoričkog sporta. Sastanku je uz upravu Zajednice prisustvovalo pedesetak predstavnika klubova grada Velike Gorice te predstavnici Grada.

Tajnik Damir Štuban na samom početku posebno je istaknuo kako je velikogorički rad s mladima na zavidnoj razini, a ove godine je nagrađen od strane županijskog saveza.

Glavne točke rasprave očekivano su se vodile oko financijskih potreba klubova, onim sadašnjim, ali i o planovima financiranja za sljedećih pet godina, te vječnom pitanju izgradnje sportske dvorane.

zsustol1.jpg
Predstavnici Zajednice sportskih udruga i Grada Velike Gorice

Dogradonačelnik Ervin Kolarec koji je također prisustvovao događaju izjavio je kako je iz gradskog proračuna za sportsku zajednicu u 2010.godini izdvojeno 8 milijuna kuna, te kasnije i dodatnih 360 tisuća kuna za sportske manifestacije. Osim toga u legalizaciju, opremanje i gradnju sportskih objekata također se ulagalo, naročito po mjesnim odborima.

No, s obzirom na ekonomsku i gospodarsku situaciju u cijeloj državi dio proračuna namijenjen sportašima za 2011. smanjit će se za 10%, najavio je Kolarec.

Činjenica je to s kojom će se morati suočiti svi klubovi, ali prioritet se namjerava dati ekipama i pojedincima koji se natječu u prvim i drugim ligama. Neki poput RK Gorice namjeravaju dići kredit za potrebe natjecanja u Premijer ligi, jer trenutno ne vide drugog načina.  - Već dvije i pol godine klub funkcionira sa sredstvima koje smo srezali na minimum - izjavio je predsjednik kluba Neven Karas.

U raspravi plana za razdoblje od 2011.-2015 bilo je riječi o izgradnji sportskih objekata, točnije sportskoj dvorani koja gradu kronično nedostaje, a koja bi služila svim sportašima. Prema riječima dogradonačelnika Kolarca sadašnja koalicija ne odustaje od gradnje, novci će za dvoranu bit osigurani u proračunu za 2011. godinu te se čeka rješenje trgovačkog suda na kojem je «zapelo».

Sportaši će do tada morati nastaviti koristiti dvoranu srednjih škola, te dvorane osnovnih škola od kojih malo koja pruža uvjete za sportske utakmice. Izuzetak su tek nedavno uređena dvorana u OŠ Kumičić, te dvorana u Ščitarjevu koja je spremna za korištenje i samo čeka posljednju kontrolu i potvrdu dozvole za rad. Velika pomoć klubovima bilo bi da ih se oslobodi plaćanje najma za treninge, isticali su sportski djelatnici.

zsustol2.jpg
Na okrugli stol odazvao se velik broj sportskih djelatnika i vodstva velikogoričkih klubova

Zaključno, složili su se sportaši, najveći je problem manjak infrastrukturalnih objekta koje koristi sportaši, dvoranskih termina, a nogometaši su poželjeli teren s umjetnom travom. Sukladno nedostatku financijskih sredstava klubovi će morati smanjiti ambicije za više rangove natjecanja u dogledno vrijeme.

Posebno je istaknuto da se ne smije dozvoliti gašenje sportskih kolektiva, naročito ženskim sportova kojih je sve manje, a rad s mladima treba biti temelj goričkog sporta.


Komentari
08.12.2010 - jamesbond
nevidim svrhu ovog okruglog stola
04.12.2010 - šport
kako se ne gradi kad dogradoncelnik KOS i profesor DJANKIĆ otvaraju caffe bar ŠPORT u sportskoj dvorani
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport