01.04.2010

Održan Sajam poslova


Na Zagrebačkom velesajmu jučer je održan Sajam poslova kao zajednički projekt Grada Zagreba i Zagrebačke županije kojim se nastoji poboljšati dostupnost i izmjena informacija među sudionicima na tržištu rada.

„Sajam, koji se održavao do 18 sati, mjesto je na kojem se susreću ponuda i potražnja radnih mjesta, a premda je trenutno ponuda daleko veća od potražnje nadamo se da će barem dio posjetitelja ovdje pronaći posao“, rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah.

Podsjetivši da je lani preko 122.000 ljudi pronašlo posao uz pomoć i posredovanje HZZ-a, Paun Jarallah istaknula je važnost partnerstva svih ustanova i udruga koje sudjeluju u projektu Sajma poslova - od Obrtničke i Gospodarske komore, preko poslodavačkih udruženja, do obrazovnih institucija i lokalne uprave.„Danas u vremenu globalne ekonomske nestabilnosti, u vremenu recesije i krize važnije je nego ikad prije podržati, potencirati i održavati ovakve susrete. U potrazi za slobodnim radnim mjestom važno je biti pravovremeno, točno i brzo informiran; važno je biti u pravo vrijeme na pravom mjestu i znati kako predstaviti sebe na tržištima radne snage“ rekao je župan Stjepan Kožić.

„Veliki rast nezaposlenosti jedan je od najvećih problema hrvatskog društva a za okretanje tog negativnog trenda u rast zapošljavanja nužno je usklađeno djelovanje niza čimbenika, što nije nimalo lako postići“ naglasio je Rožman.Na ovogodišnjem Sajmu poslova sudjeluje preko 100 izlagača - poslodavaca i obrazovnih ustanova, koji na izložbenim pultovima predstavljaju svoje potrebe za radnicima i mogućnosti za cjeloživotno obrazovanje. Osim toga, HZZ - Područna služba Zagreb, Grad Zagreb, Zagrebačka županija i njezini gradovi na pultovima promoviraju svoj rad, usluge i programe. Ove godine na sajmu se nudi 1050 poslova, a očekuje se oko 10.000 posjetitelja.

izvor: zagrebacka-zupanija.hr


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati