25.04.2010

Obilježili Dan planeta Zemlje


Već tradicionalno HNS-a Velike Gorice godinama obilježava Dan planeta Zemlje. Ove godine su članice Ženske inicijative pripremile sadnice bosiljaka i čuvarkuće u oslikanim čašicama sa prigodnim propagandnim materijalima na temu očuvanja okoliša, zbrinjavanja otpada i promicanja ekološke svijesti.


HNS smatra kako je jedan od osnovnih prioriteta svake države u uspostavi novoga suvereniteta zaštita prirodnih resursa (vode, šume, zemlja, mineralne sirovine), a svjedoci smo kako privatni interesi i neučinkovitost državne administracije uništavaju naše zajedničke resurse.Proteklih godina upozoravalo se na probleme zbrinjavanja otpada, poklanjali cvijeće od recikliranog papira, dijelili sadnice, ukazivali na probleme šljunčarenja i slično.


Cilj ove akcije je ukazati na važnost  ekološkog osvješćivanja uz naglasak na  mogućnost višestruke i kreativne upotrebe otpada koji u ovoj akciji predstavljaju okvir za novi biljni život.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati