05.11.2010

"Marihuanu sam uzgajala da bih ublažila bolove zbog artritisa"

Pedesetsedmogodišnjoj trgovkinji, majci i baki koja je, kako navodi, konzumirala marihuanu da bi ublažila neizdržive bolove zbog reumatskoga artritisa, u tijeku je suđenje na Županijskom sudu u Velikoj Gorici jer je u svome vrtu u okolici Zagreba uzgajala 23 stabljike marihuane. Prema optužnici, tereti se da je neovlašteno proizvodila opojne droge.

Trava između rajčica

U svojoj obrani navela je da je marihuanu zasadila i uzgajala iz osobnih potreba, i to zbog bolesti, te da se ne osjeća krivom.

Boluje od reumatskoga artritisa zbog kojeg je, kako je rekla, trpjela neizdržive bolove, a tijekom bolesti čak joj je i lijeva ruka bila posve nepokretna.

Tvrdi da je na klasične lijekove, poput voltarena i ketonala, koji bi joj trebali pomoći ublažavati bol – alergična.

Policiju je u njezin vrt pozvao susjed, koji je u dvorištu svoje sumještanke zapazio da su između nasada rajčica bile stabljike "sumnjive biljke".

Policajci su došli provjeriti i istražiti koliko je istinita njegova prijava. Između povrća u brižno njegovanu vrtu pronašli su 23 stabljike indijske konoplje. Sporne su biljke izrasle u visinu od 80 do 200 centimetara.

Policija ju je kazneno prijavila za proizvodnju marihuane te je protiv nje pokrenut sudski postupak na Županijskom sudu u Velikoj Gorici. Od stabljika pronađene marihuane vještačenjem su dobivena 394 grama lišća.

Ostala bez posla

Optuženica navodi i da je zbog kaznene prijave izgubila svoj prijašnji posao.

Inače, zatvorske su kazne za proizvodnju opojnih droga od tri do dvanaest godina, a težu kvalifikaciju imaju kaznena djela silovanja i ubojstva.

Na primjer, za kazneno djelo nanošenja tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom počinjeno na mah, zatvorske su kazne od šest mjeseci do pet godina. Za skrivljenu prometnu nesreću posljedica koje je smrt jedne ili više osoba počinitelj može dobiti od jedne do deset godina zatvora.

autor: Marina Škalić / Večernji list


Komentari
07.11.2010 - ivan_dgo
jadna baka, a susjed druker... Kontam da ce murjaneri ionak sve sebi popaliti. LEGALIZE!!
05.11.2010 - sicko 1
Za ovakve stvari u civiliziranim zemljama se izdaju potvrde za slobodno konzumiranje. Kod nas se ide na lomaču, a dotle ubojice, razbojnici i silovatelji dobivaju 2 godine ležaja s besplatnom hranom i slobodne vikende.
05.11.2010 - vanilla_kok 1
...kaj je s ovim "394 grama lišća"!?!? kolko je to u vrhovima?
05.11.2010 - vanilla_kok
...kaj je s ovim "394 grama lišća"!?!? kolko je to u vrhovima?
05.11.2010 - vanilla_kok
pušim joint, gledam i ne verujem... nedavno je bilo na dnevniku; alkohol na prvom mjestu a marijuana na šestom mjestu po štetnom utjecaju. tak da policajci rokaju po kemiji iz badela, a obicni ljudi puse biljku, kam to vodi... LEGALIZE!! :)
05.11.2010 - mizli
da je pekla rakiju u dvorištu onda sused ne bi zval polliciju
05.11.2010 - krivojeto
Sigurno je susjed sad sav ponosan kako je ženi uništio život. Može ga sram biti!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura