09.09.2010

M.Gupca i dalje bez asfalta

– Do kada ćemo mi kao građani koji uredno plaćaju svoje poreze i prireze, kao i komunalna davanja, hodati ovako razrovanom ulicom? – pita se Nikola Jukić iz Ulice Matije Gupca.

Radove počeo Picula

O problemu te ulice pisali smo u Večernjem listu 5. lipnja ove godine, i tada su iz gradske uprave javili da se rekonstrukcija ulice očekuje na jesen. Asfalt je maknut, kaže Jukić, prije otprilike dvije godine, za vrijeme dok je Tonino Picula bio gradonačelnik, radi proširenja ceste. Jukić smatra da gradonačelnik Dražen Barišić nema interesa ulagati u razrovanu ulicu.

– Prije nekoliko dana u našu su ulicu došli kamion i bager te su ponovno samo zasipali rupe po razrovanoj ulici. To je kratkotrajno rješenje. Jasno nam je da od sanacije ulice ove jeseni nema ništa! – žali se Nikola Jukić. U gradskoj upravi pokušali smo doznati zbog čega kasni rekonstrukcija Ulice Matije Gupca.

mgupca.jpg
Ulica je potpuno razrovana, a iako je već postavljena i oborinska kanalizacija asfalta nema. foto: Pixsell

– Grad Velika Gorica u programu izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture predvidio je rekonstrukciju Ulice Matije Gupca. Novac je osiguran u gradskom proračunu Velike Gorice za 2010. godinu – kaže Dubravko Katulić, pročelnik upravnog odjela za Izgradnju, komunalne djelatnosti i promet.

Izvlaštenje

Dio građevinskih čestica koje će biti sastavni dio buduće prometnice, kaže Katulić, Grad je kupio od privatnih vlasnika dok je u postupku rješavanja imovinsko-pravnih poslova putem izvlaštenja čestica koje Grad nije kupio od privatnih osoba. Taj se postupak predviđa završiti otprilike za šest mjeseci. Do početka rekonstrukcije, ulica će se, kaže, održavati u voznom stanju.

autor: Martin Pulić / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati