20.01.2011

Linija 305 i dalje problematična

Voznim redom autobusne linije 305, između Velike Gorice i Turopolja, teško je udovoljiti svima. Tek što je potkraj godine riješen problem školaraca koji su kasnili na jutarnju nastavu, problem sada imaju radnici koji se u više turopoljskih naselja vraćaju s posla. Naime, u rasporedu postoji ''rupa'' od gotovo dva sata u vrijeme povratka najvećeg broja radnika, pa tako autobus polazi iz Velike Gorice u 16.20 sati, a zatim u 18.05 sati.

Samo jedan autobus

Iako bi, što se trajanja putovanja tiče, autobus mogao krenuti i pola sata ranije, kasniji je polazak pomaknut zbog onih koji rade do 17 sati u Zagrebu.

Na toj liniji, inače, vozi samo jedan autobus, jer bi plaćanje ZET-u za drugi trenutačno bio trošak koji Grad ne bi mogao pokriti.

– Trudimo se ugoditi putnicima, ali uvijek će se naći netko kome neće odgovarati vozni red. Mi smo i ovaj raspored napravili slušajući prijedloge stanovnika – odgovorio je Vjekoslav Heged iz Upravnog odjela za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet. Upravo će zbog prilagodbe sljedećih mjesec dana Ured primati primjedbe putnika, nakon čega će se potrebama putnika pokušati prilagoditi.

Gradit će se novi most

Velik je problem na toj liniji, naime, most između mjesta Kuče i Rakitovec, koji je u poplavama oštećen. Autobus sada na toj liniji vozi obilazno, što je problem i vremenski, ali i zbog troškova prema ZET-u koji se plaćaju po kilometrima koje autobus na određenoj liniji prelazi.

– Most je napravljen kao privremeno rješenje i stoji tako već više od dvadeset godina. No, u planu je gradnja novog mosta, a trenutačno je u tijeku izrada idejnog projekta – kazao nam je Heged.

Inače, kad se za njega dobije lokacijska dozvola novi će se most, kaže, graditi stotinjak metara uzvodno od sadašnjeg, bliže glavnoj cesti za Sisak.

Dok se situacija ne riješi, preostaje jedino poslati primjedbu.

autor: Nataša Mlinarić / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.