08.03.2011

Kumičić prvi u Hrvatskoj s naljepnicom Prijatelji

Osnovna škola Eugena Kumičića prva je škola u Hrvatskoj s naljepnicom Prijatelji, koju je verificiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a koja označava otvorenost škole prema učenicima s invaliditetom.

Danas je prigodno naljepnica stavljena na ovu školu u kojoj su svi učenici pogledali predstavu "Biti drukčiji" koja govori o dvojici prijatelja od kojih jedan strada te mora koristiti invalidska kolica za kretanje. Time je škola s linijama vodiljama za svojih dvoje slijepih učenika, ali i sportskom dvoranom za osobe s invaliditetom, još jednom napravila istup u izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom.

- Ponosni smo što imamo pravo na ovu naljepnicu. Od kada škola postoji trudimo se da učenici s invaliditetom budu ravnopravni - rekla je ravnateljica Snježana Pavić. Najavila je i nastavak suradnje s udrugom koja je pokrenula ovaj projekt, a što je i potvrdila predsjednica udruge Zvjezdana Bubnjar.

kumičićprijatelji.jpg

- U devetom mjesecu Grad Velika Gorica je kao prvi grad otvorio svoja vrata predstavi "Biti drukčiji", a Kumičić je prva škola koja je na ovaj način stekla pravo na naljepnicu - rekla je Zvjezdana Bubnjar iz udruge Kultura Nova istaknuvši da je projekt dobio podršku pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Udruga Kultura Nova priprema i treću edukativnu predstavu za koju će ova škola biti partner, a predstava pod imenom "Bullying" upozoravat će na sve češće oblike maltretiranja između samih učenika. Uz aktualnu predstavu Biti drukčiji ovoga mjeseca očekujemo premijeru predstave Mamurluk.

Samu naljepnicu, koja označava rad na promicanju ravnopravnosti i omogućavanju jednakosti među učenicima, na školu je stavio pročelnik Zvonko Kunić uz riječi da je posebna čast prvi imati oznaku koja dokazuje ono za što se Grad Velika Gorica opredjelio, a to je izjednjačavanje mogućnosti za osobe sa invaliditetom.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati