31.03.2011

Kreće popis stanovništva

Popis stanovništva 2011. godine nakon brojnih priprema napokon je spreman za početak te od ovoga petka pa sve do kraja travnja očekujte dolazak popisivača na svoja vrata.

Ukupno 143 popisivača imaju zadatak popisati velikogoričku populaciju pa ćemo krajem lipnja, kada se očekuje prvi rezultati, saznati točan broj stanovnika u našemu gradu. Popisivači vam će pokazati službeno ovlaštenje po kojemu ćete ih raspoznati, a sudjelovanje je obavezno te ste dužni dati točne i potpune odgovore.

Ako vas popisivač ne zatekne doma ostavit će poruku o ponovnom dolasku, kontakt broj na koji možete dogovoriti termin ili obavijest gdje se sami trebate javiti da ostavite podatke. Popisu su se dužni odazvati svi, a zalupite li vratima popisivaču možete očekivati kaznu i do 800 kuna. Podaci iz popisa su tajni te koriste se isključivo za statističku obradu pa će nakon obrade popisni listovi biti uništeni, a ukoliko popisivač otkrije vaše podatke očekuje ga kazna od 20 tisuća kuna.

Popisivač ispunjava dva popisna lista, jedan za kućanstvo i poseban obrazac za svakog ukućanina preko kojih će statističari dobiti osnovne demografske, etničke, obrazovne, ekonomske, migracijske i druga obilježja stanovništva, o broju kućanstava, obitelji i njihovim karakteristikama te podatke o stambenom fondu, njegovim karakteristikama, opremljenosti, starosti zgrada itd.

Među pitanjima koje očekujte je i vrsta zajednice u kojoj živite - bračna, izvanbračna ili istospolna, a na pitanja o narodnosti i vjeroispovjesti odgovarate slobodno. Popisivači će vas pitati i o obrazovanju, računalnoj pismenosti, zaposlenju kao i načinu putovanja na posao te invalidnošću ukoliko je prisutna. Još uvijek stoji i pitanje imate li vodokotić u kućanstvu. Obrasce s pitanjima možete vidjeti ovdje.

Za članove svoga kućanstva, ukoliko nisu kod kuće, pripremite osobni identifikacijski broj (OIB) ili broj osobne iskaznice kako bi ih popisivač mogao upisati u obrasce.

Prema popisu stanovništva iz 2001. godine u Velikoj Gorici je živjelo 63.517 stanovnika, a s ovim popisom očekuje se brojka od 70 tisuća Velikogoričana.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati