11.05.2010

Konvencija MO Buševec


Dana 08. svibnja 2010. godine s početkom u 18 sati održana je I. Izborna Konvencija Mjesne organizacije Foruma mladih SDP-a Buševec.


Za predsjednika je ponovo izabran Goran Rožić, dok je potpredsjednikom postao Petar Rožić. Predsjednik FM SDP-a Buševec Goran Rožić zahvalio se svim članovima na ukazanom povjerenju te naglasio da će glavne smjernice u radu organizacije biti povećanje članstva te rad na poboljšanju ponude za mlade u mjestu Buševec.


sdpbuševec2.jpg


Konvenciji je prethodilo obilježavanje Dana oslobođenja Velike Gorice od fašističkog okupatora. Na inicijativu Foruma mladih, a u suradnji s predsjednikom Udruge antifašističkih boraca i antifašista Velike Gorice, Jurajem Čužićem, i predsjednikom Foruma seniora, Ivicom Dianeževićem, položeni su vijenci i zapaljene su svijeće na spomeniku palim borcima NOB-a na velikogoričkom gradskom groblju te na nedavno obnovljenom spomeniku u Buševcu. Obilježavanju Dana oslobođenja forumašima su se pridružili i posljednja trojica živih suučesnika Narodnooslobodilačke borbe iz Buševca, Josip Zubec, Mato Robić i Josip Lučić koji su pohvalili inicijativu Foruma mladih te im zahvalili na obnovi spomenika u Buševcu i koji su simbolički zapalili tri svijeće u znak sjećanja na pale drugove kojima je spomenik i dignut 1964. godine.


sdpbuševec.jpg


Forumaši su naglasili da oni zahvale duguju upravo njima, borcima za slobodu našeg grada, te svim žrtvama fašističkog terora te da se mora zaštiti istina o NOB-u, a da žrtve ne smiju biti zaboravljene.Komentari
11.05.2010 - marengo
jako dobro :P
11.05.2010 - cool232
Tea, Tea, Tea, Tea, !!!! :)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati