09.01.2010

Ježeva kućica


Predstava 'Ježeva kućica' na Sceni Gorica, nastala prema istoimenom djelu Branka Ćopića, zasigurno neće biti od onih dječjih predstava na koje roditelji odvedu svoje klince i pričekaju ih vani.

Kultna dječja knjiga 'Ježeva kućica' kod pripadnika starijih generacija izaziva nostalgično prisjećanje na djetinjstvo. Današnja djeca za nju su čula ili je čitala možda tek zbog privatne inicijative svojih roditelja, jer Ježurka je izbačen iz hrvatskog obrazovnog sustava, bez obzira na to što je riječ o vjerojatno najiskrenijem tekstu koji veliča dom i slobodu. Problematičan je bio jezik te porijeklo bosanskog Srbina Branka Ćopića.

Kako bilo, danas se dišpetni Ježić vraća u velikom stilu na daske velikogoričkog teatra. Na Scenu Gorica režiser Robert Waltl i dramaturg Ivica Buljan postavljaju predstavu za koju je glazbu napravio Damir Martinović Mrle iz riječke grupe Let 3, koji se nakon sudskih i kojekakvih performerskih zgoda prvi put prihvatio dječjeg kazališta.

Ulogu je u predstavi dobio i TBF-ovac Mladen Badovinac, a glume još Ana Vilenica, Ivana Roščić, Martina Vrbos, Stipe Kostanić, Natalija Manojlović, Vladimir Atomic Smud, Domagoj Dittrich, Davor Ćiković, Martina Drezga i Nikola Zdelar.

Predstavu Ježeva kućica možete pogledati u dvorani Gorica u nedjelju (10.01.) u 17 sati.

tekst: tportal.hr


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati