08.03.2010

Grozd ugostio Trseka


U subotu 06. ožujka gosti velikogoričke Udruge vinogradara i vinara ¨Grozd¨ bili su članovi Upravnog i Nadzornog odbora Udruge vinogradara Trsek iz Ludbrega. Dvanaestero veselih Ludbrežana najprije je posjetilo muzej Turopolja, gdje ih je dočekao župan Plemenite opčine turopoljske Franjo pl. Kos i kratko upoznao sa poviješću našega kraja i Plemenite opčine Turopoljske. Nakon razgleda stalnog postava muzeja, kod Miljenka Brigljevića našeg poznatog i nagrađivanog proizvođača likera i rakija, upoznali su se sa tehnologijom proizvodnje istih i naravno degustirali ih.


grozdtrsek1.jpg


Zatim su krenuli u Posavinu u selo Stružec, gdje je u podrumu poznatog ugostitelja i vinara Miljenka Turka, obavljeno kušanje nekoliko njegovih nagrađivanih vina. Slijedeća destinacija bio je Lukavec grad, tamo ih je dočekao kaštelan POT-a Željko pl. Stanilović i proveo kroz ovu za Turopolje značajnu povijesnu građevinu. Poslije toga laganom vožnjom po obilježenim vinogradarskim brijegovima Jankovke, Kostanjevec, Šiljakovina i Krušak, došli su i pogledali vinograd Hrvatskih šuma odnosno šumarije Velika Gorica.


Potom je na Ključić brdu na brijegu Rastek pogledan stari vinograd i podrum u izgradnji obitelji Matković, koji će biti najveći u Vukomeričkim goricama, a čiji se završetak i otvorenje planira ove godine za Martinje. Gosti su tom prilikom razgledali i seoski turizam na Ključić brdu, a u podrumu Franje Matkovića obavljena je i treća degustacija nekoliko njegovih vina uz domaći kruh, sir i kobasice. Poslije toga na ribnjacima Ključić brdo usljedio je ručak i  dobra zabava uz uvijek raspoloženi Vinogradarski band.


grozdtrsek2.jpg


Napomenimo na kraju, da je ovom sada već drugom više nego uspješnom organiziranom posjetom vinogradara iz Ludbrega, a prije toga i iz Đurđevca kroz Turopolje, Posavinu i Vukomeričke gorice praktički potvrđena potreba za što skorijim otvorenjem buduće Vinske ceste Vukomeričkih gorica.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati