19.04.2010

Grozd u Baranji


Destinaciju za ovogodišnje prvo stručno studijsko putovanje svojih članova Udruga vinogradara i vinara ¨Grozd¨ Velika Gorica odabrala je kontinentalnu vinogradarsku regiju i to podregiju Podunavlje, vinogorje Baranjsko, točnije Kneževe Vinograde.

Pedesetak vinogradara najprije je u Đakovu razgledalo Đakovačku katedralu simbol ne samo toga grada, nego i cijele Slavonije. Nakon toga produžilo se do Baranje, općine Kneževi vinogradi gdje je posjećen i razgledan preuređeni Podrum Belje i u reprezentativnoj kušaonici degustastirano nekoliko vrhunskih sortnih vina, a na Banovom brdu razgledani i njihovi nepregledni vinogradi.

baranja.jpg

Poslije toga u mjestu Suzi u ¨Podrumima Kolar¨ obavljena je još jedna degustacija i razgled za ovaj kraj tipičnog starog zemljanog podruma. Zatim je usljedio ručak, baranjski specijalitet šaran na rašljama u novo otvorenom prekrasnom restoranu ¨Josić¨ u mjestu Zmajevac, nakon kojeg je u njihovoj kušaonici kušano također nekoliko vrlo dobrih sortnih vina Beljskog vinogorja.I na kraju u Batini, naselju i pristaništu na Dunavu razgledan je impozantni  spomenik Antuna Augustinčića.

Velikogorički vinogradari i vinari i ovoga puta su se još jednom kulturno, povijesno, gastro i enološko oplemenili i nadamo se da će ovim više nego korisno stečenim iskustvima pripomoći na unaprjeđenju, ne samo vinogradarstva i vinarstva Vukomeričkih gorica, već i cijelog našeg lijepog Turopolja općenito.

Urednik:
    Pozivamo i ostale velikogoričke udruge da iskoriste prostor vgdanas portala za promociju svoga djelovanja.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati