26.01.2011

Gorički planinari o turopoljskoj močvari

Planinarsko društvo Velika Gorica večeras s početkom u 19 sati u Centru za djecu, mlade i obitelj, Kurilovečka 48, organizira tribinu o Turopoljskom lugu.

Uvodno predavanje o ovome jedinstvenom prostoru još uvijek očuvanih naplavnih šuma hrasta lužnjaka, vlažnih livada i pašnjaka, prostoru bogatom florom i faunom održati će dr. sc. Damir Drvodelić.

Recimo samo da u Turopoljskom lugu nalazimo 8 ugroženih biljaka, 6 ugroženih leptira, dva gmaza i vodozemca, dva ugrožena orla i 13 drugih ptica, pa čak u ugrožene dabrove, vidre, šišmiše i alpske voluharice. Uz ostalu floru i faunu prestavlja jedinstveno mjesto u Hrvatskoj.
 
- Pozivamo velikogoričane da nam se pridruže aktivno u PD Velika Gorica. Sastanci su srijedom od 19 satu u Centru za djecu, mlade i obitelj, Kurilovečka 48 - kažu gorički planinari. Zaljubljenici u prirodu udrugu možete konaktirati preko Facebooka, mail je pdvelikagorica@gmail.com, a kontakt broj 098/9420-585 (Zlatni).


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati