10.08.2010

E-pisarnicom pratite status svog predmeta

Već gotovo mjesec dana građani Velike Gorice mogu svakog trenutka uz pomoć računala provjeriti u kojoj se fazi nalazi rješavanje njihova predmeta koji su predali gradskoj upravi.

Putem e-pisarnice koja se nalazi na službenim stranicama grada građani mogu saznati koja je od zaposlenih osoba u Gradu odgovorna za njihov predmet, što je dosada napravila i na koncu kako je taj predmet riješen.

Isplati li se projekt?

No, u vremenskom razdoblju kako e-pisarnica funkcionira njome se poslužilo samo 47 Velikogoričana.

Isplati li se takav projekt, kada se građani njime ne služe, pitali smo u Gradu?

– Naravno da se isplati – poručuju.

Naime lani je za postavljenje takvog projekta, kupnju tog posebnog programa iz proračuna izbrojano 55 tisuća kuna.

Ove je pak godine za kompletnu internet podršku u proračunu osigurano oko 70 tisuća kuna.

E-pisarnicu koja je dio Barišićeva predizbornog obećanja – kvalitetnije korištenje interneta u informiranju građana i komuniciranju s njima, te razvoj internetskih servisa na noge je postavila zagrebačka tvrtka. Jednostavna je za korištenje.

Građani koji predaju određeni predmet u pisarnici gradske uprave (npr. potvrdu za glavni projekt, građevinsku ili pak lokacijsku dozvolu, određeni zahtjevi za pomoć) trebaju zatražiti klasu i pin svog predmeta.

Putem tog pina i broja predmeta nakon 24 sata što su zahtjev predali mogu na internetu pratiti “put toga spisa”.

Kontrola zaposlenika

Upravo je e-pisarnica svojevrsna kontrola rada zaposlenika u upravi jer građani odsad znaju točno ime i prezime osobe zadužene za njegov spis, a ako ne mogu stupiti u kontakt s tom osobom ili nisu zadovoljni radom toga službenika mogu ga prijaviti pročelniku određenog odjela.

Tom se pisarnicom ujedno i ubrzava čitavi proces rješavanja, a građani provjerom putem interneta štede i vrijeme.

izvor: Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura