24.03.2011

Družba Braće Hrvatskoga Zmaja

Družba «Braća Hrvatskoga Zmaja» utemeljena je 1905. godine s ciljem njegovanja hrvatske povijesne i kulturne baštine. Kroz godine članovi ove kulturne udruge bili su istaknute javne ličnosti, od Emilija Laszowskog i Franje Lučića, blaženog dr. Alojzije Stepinca te Ivana pl. Zajca, a u novijoj povijesti kao istaknuti počasni članovi djelovali su dr. Franjo Tuđman, kardinal Franjo Kuharić i drugi.

Čime sve se bavi Družba možete saznati večeras u Muzeju Turopolja u 19.00 sati, u okviru Matičina četvrtka u Muzeju, na predavanju koje će održati Ivan Nađ, Zmaj Brezanski od Hrvata. Predavanje će popratiti prigodnom glazbom ansambl „Zlatne godine“.

Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati