02.10.2010

DC o Senki Bulić

Gradska organizacija Demokratskog centra priopćenjem je reagirala na izjave, nazivajući ih objedama i neistinama, Senke Bulić i Gorana Beusa Richembergha u vezi izbora ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

- Senka Bulić došla je na mjesto ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta nakon što su koalicija stranaka SDP-HNS-HSLS-HSS-HSP politički smjenili dotadašnjeg ravnatelja Franju Galekovića, kojeg je na to mjesto imenovala koalicija stranaka predvođena HDZ-om - kažu DC-ovci te dodaju da joj je najjača stavka u životopisu bilo prijateljstvo s Goranom Beusom Richemberghom.

Kažu i da Senka Bulić ima menadžerski ugovor, koji ističe 31.10.2010, kakav niti jedan ravnatelj velikogoričkih ustanova nikada u povijesti nije imao.

- Istina je da je Senka Bulić postavši ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, razvila Scenu Gorica i njenu vlastitu produkciju. No, njene ravnateljske sposobnosti na čelu Pučkog otvorenog učilišta, u kojem je kazališna djelatnost samo jedna od mnogih, bile su izrazito skromne. Pučko otvoreno učilište bilo je podređeno radu kazališta, a ostale djelatnosti godinama su zapostavljane - stoji u priopćenju.

Ravnateljici Senki Bulić zamjeraju i gotovo nikakvu komunikaciju s gradonačelniko i pročelnikom Zvonkom Kunićem. - Zar je moguće da ravnatelj ustanove koju osniva i financira Grad Velika Gorica, apsolutno ignorira taj isti grad?! - pitaju DC-ovci.

Upravo su to razlozi iz kojih Demokratski centar nije podržao izvješće o radu POU koje je Senka Bulić prezentirala na sjednici Gradskog vijeća.  Ipak, dodaju, da se Senki Bulić otvara mogućnost vođenja Scene Gorica, iako je je posve nejasno po kojim osnovama bi se Scena Gorica odvojila od POUVG-a.

Završetak priopćenja posvetili su Goranu Beusu Richemberghu navodeći da nakon što je "instalirao svoju prijateljicu Bulić, u tijelo koje upravlja ustanovom – Upravno vijeće, doinstalirao je svoju vlastitu suprugu".


Komentari
06.10.2010 - grga ÄŤvarak
pa čemu onda kakiš kad je Senki ponuđeno da ostane i dalje voditi kazalište. Super je to odradila i svaka joj čast! Nemora se meni svaka predstava svidjeti kao ni nekome drugome, no Vesna Škare Ožbolt je rekla da želi da Senka nastavi voditi kazališe i dalje! A cijela pompa je nastala jer ODISEJ više neće imati kravu muzaru. Razlučite već jednom Senku Bulić koja je odlična u svom poslu i GBR i HNS. Oni nju koriste u političke svrhe, neznam zašto si to dopušta.
06.10.2010 - Tuzna sova
Ali jel ti imaš osjećaj da mene nije briga niti malo za gbr i HNS da mene zanima samo kazalište jesi li to mozda skuzio
06.10.2010 - grga ÄŤvarak
Ružna sovo ja ću ti reći zašto nitko više ne raspravlja sa lalom i samnom zato jer smo dokazali da takvi kao ti podvaljujete, lažete i obmanjujete javnost. LJudi normalno da su promjenili mišljenje kad dobe logičko riješenje bez kompliciranja. Senki je istekao mandat i kaj sad? Zbog njenog dobrog angažmana ponuđeno joj je da nastavi voditi scenu Gorica i di je sad problem? Ostala bi i dalje na čelu kazališta ali nema ovlasti nad drugim stvarima koje trebaju nekom drugom. E to je bit, nije bitna Senka i kazalište nego GBR i HNS.
06.10.2010 - Tuzna sova
Neznam jesu sluzio na svaku temu se žali vrijedan, provociram samo da sebi i vama dokazem da smo mi HDZ-ovci zatucani i maloumni čim Netko napise kontra onoga sto je smislio Netko nadreden u HDZ-u on je odmah beusov i piculin igrač on je crven on je olos! Gospodo da Šuker da smo mi svi debili koji imamo ikakve veze s politikom vi bi svi vikali jesmo jesmo debili smo pročitajte malo svoje komentare, pišete samo ono sto je nekad negdje u nekoj situaciji izjavio Netko od HDZ-ovac to je falar smjesno tu u Gorici su svi zatucani i maloumni jedva cekam da se sve to smiri da Senka dobi nogu da Gorica uđe u prvu ligu da HDZ opet pobjedi na izborima i da imaju prevlast u svemu pa me zanima po ćemu će te onda pljuvat? sve šta se napravi u gradu napravit će vas HDZ pa mozda krenete pljuvat po sebi! vidim da još ja jedini pokušavam od svih onih koji su se prije svadali s grgom i lalom tu pokazati da nije sve crno i bjelo da ima i sredine mi vas to nezanima ima jedna stara nasa HDZ-ovska "AKO NISI S NAMA ONDA SI PROTIV NAS"
06.10.2010 - grga ÄŤvarak
Ružna sovo kako možeš uspoređivati Barišića koji nije sjedio blizu tebe na nekom lokalnom turniru i one koji su za vrijeme Domovinskog rata bili na suprotnoj strani a danas sjede u Saboru i još naše branitelje kojima moramo biti vjećno zahvalni proziva da su crnokošuljaši?? HALO?
06.10.2010 - Endsieg
ghostd, opet.. gdje sam se tebi ja obratio? ne mislim raspravljati s nekim čiji se argumenti temelje na pučkoškolskom vrijeđenju.. btw, ja sam svoje mišljenje izrazio, tvoj problem je kaj se teže malo snalaziš na ovom prilično "user friendly" portalu.. jebiga, nismo svi kapacitet, neki su "hoću internet generacija"..
06.10.2010 - ghostd
Odlicna ideja Endsieg :) evo Tuzna sovo ja cu ti pomoci, Endsieg se slovka ovako D E B I L :)))) vidis lako je pa vjezbaj na njemu. Sudeci po tvojim dosadnim komentarima koji ne izrazavaju nikakvo osobno misljenje ti si END a ne SIEG :P
06.10.2010 - Endsieg
Kužna sovo, da ti pronađemo tečaj slovkanja? :)
05.10.2010 - Tuzna sova
Meni si baresic zamjerio stonje sjedio 50metara od mene na kljucici na festi i srese da se skupljale donacije za poplavljena sela kaj kažeš za to ili ćeš rec da lazem jel ako ja lazem u vezi baresica onda ti lazes u vezi beusa
05.10.2010 - lala
Jaka mi kultura u gradu kad let 3 glumi i pjeva.Al ne kužiš previše love za ništa.75% građana gorice nije gledalo niti jednu predstavu scene..
05.10.2010 - maja
Bravo DC ovci, rješite se ove spodobe od senke koja ove vulgarne spodobe od leta 3 prodaje pod kulturne dosege. Nek si senka te kulturne vrhumce nosi u svoje katzalište Hotel Bulić i nek tam paradira, a novce nas poreznih obveznika ostavi za pravu kulturu i kazalište koje će odgajati nas i našu djecu. Ovih antikrista nam je dost bilo i u prošlom sistemu, a senka i GBE su dokazali da im baš ništa nije sveto! Zbogom senka i ne vraćaj se više, ili kak bi to saša božić rekel "Ne ponovilo se"
05.10.2010 - grga ÄŤvarak
Ružna sovo nemoj biti ogorčena na istinu, prihvati je jer osoba koja ne mijenja mišljenje voli sebe više nego istinu. Meni se Beus zamjerio od kad je nazvao naše branitelje, dečke koji su svojom krvlju branili našu domovinu crnokošuljašima. Usudio ih se nazvati crnokošuljašima i to javno u pismu Mlakaru, a svi znamo da je od 1991 1993 bio u Beogradu i okupljao srpsku mladež.
05.10.2010 - Tuzna sova
i poruka madagaskaru mislim da je previše rečenica napisano a jako malo toga istinitog rečeno vođa piše debeli Božić
05.10.2010 - Tuzna sova
Draga lala opet se ti i ja raspravljamo ali mladim se s tobom da je moja iskaznica iz HDZ-a starija od tvoje! Ajmo biti malo iskreni idemo razgovarat Ko normalni ljudi: ovako Senka je potrosila jako jako puno novaca na te predstave ok istina je senku je kazalište na prvom mjestu ok istina je ali te novce su joj odobrili političar priznajte istina te policare smo smjenili istina jesmo ali zasto sad mjenjat nju pa ona je umjetnica? Sve novce koje će ona dobiti morat će tj. Već godinu dana mora potpisat gospodin baresic! Neznam dali ste vi svjesni da vise niti jedna glumac neće htjet gostovat u Gorici? Te sve novec koja je ona potrosila na predstave vise nemozemo vratiti mozemo jedino ako te predstave igraju manji dio toga novca na njim zaraditi i kazališni odgojiti djecu ali ako ju smjene niti jedan glumac iz tih predstava neće htje igrat znaci te se predstave gase a tek onda je sav novac uzalud bačen
05.10.2010 - lala
madagaskar4828 imaš moju podršku i samo tako dalje!
05.10.2010 - lala
Tužna sovo evo ti članska iskaznica SDP ili HNS (brijem da ti GBR bolje leži).Ali čem prejudicirate stvari ako ju je politika postavila nek ju i smjeni.Nije sposobna vodit POU neg samo Scenu Goricu. AMEN
05.10.2010 - revolt
blabla bla blabla
05.10.2010 - revolt
ahahahaha koji referat :D ti madagaskar jedan od mnogih one take nickova bi trebo svoju kolumunu trazit :D ahahaha svaka cast na volji ovak kasno navecer ;)
05.10.2010 - madagaskar4828
Paranoja Gorana Richtembergera Beusa zapanjuje sve stanovnike Velike Gorice Njegova opsjednutost DC-om, koji je principijelno koalirajući sa izvršnom vlašću u Velikoj Gorici, onemogućio da mu većina stanovnika Velike Gorice budu taoci njegove opstruirajuće politike, bila bi smješna da nije poprimila tragične razmjere. U situaciji kada se prije samo nekoliko dana dogodila nezapamćena elementarna nepogoda, poplava koja je mnogim obiteljima odnijela nepovratno njihovu imovinu i bacila ih u očaj razmišljanja kako doslovno preživjeti nadolazeću zimu, čovjek-lokalni političar sa završenom srednjom školom podmeće teze da se u Velikoj Gorici smjenjuje njegovu prijateljicu ravnateljicu Pučkog Učilišta, Senku Bulić. Pa iako je u životopisu koji je priložio Saboru kao saborski zastupnik bezočno lagao da je završio fakultet ,( tu se čudim profesorici Pusić koja se još nije javno ogradila od svog člana a bezrezervno se zalaže za društvo znanja), i ima završenu tek srednju školu, isto tako njegovim lažima nema kraja jer osim što je u njih uvezao i naivnu prijateljicu Senku koja odjednom osjeća na kraju svog mandata ugrozu sa svih strana, Beus namjerno prešućuje činjenicu da je nepotistički u Senkinom kazalištu zaposlio svoju suprugu u isto to kazalište (koju li ona samo školu ima? – valjda višu HNS promatračku!). Naravno da se o nikakvoj smjeni ovdje ne radi jer je završen politički mandat HNS-ove odabranice nakon 4 godine. Pa zar se ovog trena isto ne zbiva i u bliskom nam gradu Zagrebu gdje se na velika zvona priča kako ja HNS strašno pazario u Zagrebačkom holdingu – 3 direktora, možda i kojeg ravnatelja, tko će ga sve znati. U paketu promjena baratalo se sa dvocifrenim brojevima! Zašto se u Velikoj Gorici ovo sve podmeće DC-u i vrapcima je jasno, Beusova bi žena i horde prirepaša i dalje ubirala pinkicu da je istoimeni bio i dalje predsjednik gradskog vijeća, ali … jao! DC se oteo kontroli, sa samo svoja 3 vijećnika, koliko ih ima i parazitska stranka Beusovih prirepaša,odlučio je izabrati umjesto jadnog nam Beus
03.10.2010 - Tuzna sova
gle imas ugovor na stranici Velike Gorice (koju drži HDZ) pa malo pročitaj ako znas citati prije nego krenes pisati gluposti
03.10.2010 - marko marko
istina je, no to je privatna stvar. Sova ne kaki jer u ugovoru stoji da ima pravo na 12 plaća nakon isteka mandata. To je otpremnina.
03.10.2010 - Lenjin
To su pravi drugovi, pravi komunisti. Dijele sve među sobom, čak i ženu.
03.10.2010 - iva
Ha ha ha. To sam čula. Da je Picula bio sa Beusovom ženom.
03.10.2010 - Tuzna sova
Lala ti fakat lazes i pises gluposti ili jednostavno imaš dva razreda osnovne škole pa ako ti istekne ugovor onda NEMA otpremnine Senka neće dobiti ni kune otpremninu e trebla dobiti da su raskinuli ugovor prije isteka ugovora
03.10.2010 - grga čvarak
Hrvatska nastrana stranka
03.10.2010 - grga čvarak
@:) Kako znaš da je Beusova žena Ivona topla žena? Vi u HNS-u ste seksualno ugroženi! HNS - Hrvatska seksistička stranka :)
03.10.2010 - lala
Zašto prejudicirate stvari oko Bulićke.Jel joj mandat izlazi-izlazi.Jel jednako razvijala POU-nije.Jel zaslužila još jedan mandat -nije.Jel ima otpremninu-ima I di ćeš ljepše.
03.10.2010 - Mariovg
Jedno bi svi ljudi trebali shvatiti : Tko dođe po političkoj liniji na neku funkciju, po političkoj liniji će i otići. Stoga nevidim zašto se stvara zbrka oko Senke , politika je stavila i sada je politika smjenjuje.
03.10.2010 - :)
Kaže barba Luka...
03.10.2010 - :D
HNS - hrvatska nepotistička stranka
02.10.2010 - :)
DCju je trebalo tjedan dana da izda priopćenje u kojem govore neistine kada spominju koaliciju koja je postavila Senku Bulić na mjesto ravnateljice POU. Zaboravili su da je upravo VŠO bila predsjednica gradskog vijeća, Kunić(DC), predsjednik stranke, te pročelnik za kulturu i obrazovanje, a koalicija je bila-SDP-HNS-HSLS-DC. Za Senku Bulić znamo godinama, tako da nema mjesta ni tvrdnji da joj je jedina preporuka bilo prijateljstvo sa GBR. Po statutu o POU, sve djelatnosti su bile jednako zastupljene, nimalo zapostavljene, no kazalište se razvilo i to neskromno, štoviše vrlo raskošno, u odnosu na sve ostalo. Zašto ne? Prozivanje ravnateljice da ignorira grad je apsurdno. Za grad se čulo i van granica države,zahvaljujući njenom radu. Supruga GBR je pametna,visoko obrazovana i topla žena kojoj i treba povjeriti mjesto u Upravnom vijeću. Najmanje.
02.10.2010 - Tuzna sova
Nepostoji lazljivce KAZALIŠTE hotel Bulic nego neprofitabilna UDRUGA hotel Bulic ako si pismen znas razliku a vidim da nisi
02.10.2010 - ivicakičmanovć
Stepla je milione na scenu gorica, odnosno na glumce, režisere i ostalu ekipu koja je isto tako u njenom privatnom kazalištu, kazalištu HOTEL BULIĆ
02.10.2010 - maja
Zašto bi se scena gorica odvajala od POU? pa zar nije i galerija Galženica sastavni dio POU i ima voditelja Štefančića? Nek senka bulić vodi scenu gorica u sklopu POU, al ne kao ravnatelj!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati