31.03.2010

Crna kronika


Policijski službenici velikogoričke postaje u posljednjih 14 dana imali su sa 111 intervencija pune ruke posla, ali su i razriješili brojna kaznena djela nastala u proteklim mjesecima.

21. ožujka policija je pronašla nekoliko dana ranije iz Križevaca otuđenu Opel Corsu, a u njoj su zatekli 3 počinitelja krađe od čega jedan maloljetnik i dva mlađa punoljetnika. 18. ožujka obrađena je provala u Boškovićevoj ulici gdje je iz privatne kuće ukradeno nakita u vrijednosti 2000 kuna, a slična provala dogodila se i 24. ožujka u Šenoinoj ulici.

Provale na gradilišta s početkom građevinske sezone ponovno su aktualne. Tako je 19. ožujka provaljeno u Rakitovcu u gradilište tvrtke Betonrad gdje je nepoznati počinitelj u prikolicu koja je bila na gradilištu utovario 4000 metara kabla i nešto skela te time počinio štetu od oko 120.000 kuna. Još jedno gradilište opljačkano je 24. ožujka u Miošićevoj ulici gdje je ukradeno alata u vrijednosti 20.000 kuna.

Da je dovoljno biti neoprezan na pet minuta uvjerila se 47-godišnja velikogoričanka koja je 27. ožujka parkirala svoje vozilo kod gradskog groblja i na sjedištu automobila ostavila torbicu. Kada se za 5 minuta vratila do auta zatekla je razbijeno staklo auta, a torbe sa stvarima više nije bilo. Drska krađa zatekla je i gospođu u Dobrilinoj ulici kojoj je, 26.ožujka,  u trku s ramena torbicu otuđio nepoznati mlađi muškarac.

Zabilježeno je i 6 nasilja u obitelji, a većinom se radi o sukobima supružnika u alkoholiziranom stanju. Nasilnici su proveli noć u zatvoru, a jutrom su sprovedeni istražnom sucu koji u ovim slučajevima propisuje uvjetne ili kraće kazne zatvora do mjesec dana.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati